tisdag 29 november 2011

En liten sommarlista

När ni har vinter så har jag sommar. I alla fall utanför kroppen för precis som Emma säger så är det så att även om man befinner sig mitt i sommaren (som jag gör nu) när man bor utanför Sverige, så befinner man sig mentalt ändå i samma klimat som Sverige befinner sig i. I december vill jag bara läsa myspysig vinterläsning fastän det är 32 grader varmt i skuggan (och jag kanske befinner mig i poolen) och i juli när jag fryser häcken av mig så vill jag bara läsa skön lätt sommarläsning (fast jag kanske ligger i badet och försöker värma upp mig med varm choklad). 
     Så nu när jag ska på bröllopsresa om några veckor till Dominikanska Republiken så är det svårt att hitta böcker som passar resan. Jag menar, det är ju mitt i vintern som jag kommer vara där fast det kommer ju vara cirka 35 grader varmt hela tiden och sommar. Plus att målet med resan är ju att göra så lite så möjligt, dricka drinkar i poolbaren och att läsa böcker under ett parasoll. Efter mycket om och men så har jag försökt att strunta helt i att kategorisera böckerna och läsningen och bara gått efter känsla. Fast jag har lite svårt att bestämma mig. (Började planera denna lista för cirka tre månader sedan redan.) Än så länge ser listan ut så här:

Böcker som nästan garanterat får följa med mig är:Bubblare:
Håll i hatten nu.

Räcker de här som bubblare kanske? Egentligen har jag fler på min lista men vågar inte riktigt sätta upp fler. man vill ju liksom inte sätta upp för höga mål för sig själv.

Fotot är lånat härifrån. 

9 kommentarer:

 1. Ser ut som en riktigt trevlig samling böcker! Och jag kan lugna dig, jag har inte heller läst "The Passage"! :)

  SvaraRadera
 2. Så skönt att inte vara ensam om att inte har läst "The passage" än. Då är vi två som kanske är sist i världen :)

  SvaraRadera
 3. Jag har läst de hundra första sidorna av the passage... Sen gav jag upp. Men ska definitivt läsa den - nån gång!

  SvaraRadera
 4. Jag haller fullstandigt med dig, man far ju ingen fason pa arstiderna! Nu, nar vi snart kommer att maxa hettan har i TZ med i runda slangor 37+ och 98% luftfuktighet sa forsoker man fa lite mysig julstamning, men det vete katten hur man skall fa till! ;-) Hoppas pa sno i mangder nar jag kommer hem om 3 veckor!

  ...och jag har inte heller last The Passage!

  Later dock som en kanonbra lista! ...och ge The Shining en chans, dock sjukt laskig!

  SvaraRadera
 5. Jag läste Den hemliga historien på min bröllopsresa, kanske rent av kan bli en tradition även om den ärrätt ruggig för att vara bröllopsreselitt. Och Niffeneggers bok är ju en av mina absoluta favoriter så hoppas du gillar! Tänk inte nödvändigtvis att det måste vara vinterlitt, tänk att du ska på din enda bröllopsresa någonsin istället och välj bara sådant du vill läsa just nu istället.:)

  SvaraRadera
 6. Tess: Vissa böcker passar ibland inte humöret fastän de kanske är bra. Du får låta den gro till sig i hyllan lite :)

  Emma: Tänk att vi har exakt samma julklimat! Så svettigt så man dör. Längtar också jättemycket till snö. Har inte sett snö på 5 år kom jag på häromdan. Inte klokt ju!

  Hu, kanske ska våga mig på The Shining snart...

  Bokomaten: Åh vad roligt! Bröllopsreseboken DHH! Och är sjukt peppad på Niffenegger och är helt säker på att jag kommer älska den. Den skriker liksom Lingonhjärta om sig :D
  Och du har helt rätt. Blir så att jag bara tar med böcker som jag verkligen vill läsa.

  SvaraRadera
 7. Jasså, du föll trots mina varnande ord ;)
  Jag har inte heller läst The passage...ännu. Läser den dock på svenska nu och har ca 200 sidor kvar. H*lvete vad bra den är!!

  SvaraRadera
 8. Haha, jajamänsan! Det var den otroligt roliga dissningen som övertalade mig :)

  Härligt att du gillar The passage. Är så sugen att påbörja den nu!

  SvaraRadera
 9. Hej och tack snälla för en bra lista, bokmärke och länk hit.

  SvaraRadera