måndag 28 november 2011

Tegelstenarnas tegelsten

Tycker nästan att någon borde ha talat om för mig att när man läser The Hunger Games så kan man inte läsa bara en bok och sedan lämna nästa oläst ett tag, utan att alla tre måste läsas på en och samma gång. Efter en liten sammanslagning så har jag läst snart 1400 sidor på lite mer än en vecka. Jag var inte riktigt beredd på det här, utan jag trodde att jag sedan kunde återgå lugnt till The Night Watch som ligger helt ensam och ledsen nu på nattduksbordet. Men det var sjutton vad beroendeframkallande de här böckerna var! Så jag utnämner nu härmed The Hunger Games till tegelstenarnas tegelsten fast då med utrymme för pausfågel om man nu skulle behöva det. Den enda pausfågel som jag dock har sett i den här läsningen är den här och ingen annan:


    

5 kommentarer:

 1. Fördelen är att det är större stil och ganska rejält mycket större radavstånd än vad som är vanligt i ordinarie tegelstenar. I alla fall i den utgåvan som jag har.

  Så det känns som att man läser typ 40% snabbare än vanligt =)

  Att det är en bladvändare utan dess lika håller jag helt med om, både första gången jag läste böckerna och nu när jag läste om dem har de helt sabbat min dygnsrytm.

  SvaraRadera
 2. Jag tager av mig hatten och bugar för dig! Jag förstår inte hur du hinner läsa så mycket. Väldigt imponerande! Idag har jag bara hunnit arbeta och det är då sannerligen inte den mest spännande läsningen...

  SvaraRadera
 3. Håller med Jakob, när man håller i någon av Hunger Games-böckerna så ökar plötsligt ens läsfart något otroligt. Jag tror aldrig att jag har läst så snabbt - men ändå uppmärksamt - som när jag satt mig ned med "The Hunger Games".

  De borde nästan ha en varningsskylt.

  SvaraRadera
 4. Det är lite läsning med andan i halsen, man måste ju få veta hur det gååår :-)

  SvaraRadera
 5. Jakob, Sara och Emma: Oh ja ni har helt rätt. Har nog aldrig i mitt liv läst en bok så fort som jag har läst de här. Och dygnsrytmen blir helt sabbad. Har känt mig trött i en hel vecka nu bara för att jag typ aldrig sover. Fast det är helt klart värt det :D

  Lovable: Höll på att ursäkta mig med att jag inte har något socialt liv men sen så kom jag på att jag var på fyra födelsedagsfester förra veckan och ändå läste så det stämmer inte alls. Skyller på toaläsningen istället :)

  SvaraRadera