måndag 3 oktober 2011

En litteraturälskares ajabaja

Efter att inte ha köpt Atonement av Ian McEwan som jag först planerat så gjorde jag det  en litteraturälskare inte gör i torsdagskväll. Jag såg filmen. Jag vet att det är fy skam men kunde inte låta bli. Problemet är nu bara att jag nu inte kan läsa boken. För fy bövelen vad sorglig den var. Jag grät mig igenom halva filmen. Fantastisk men sorglig. Något glädjande som jag fick ut av filmen var i alla fall att jag nu mera vet hur min nästa klänning som jag ska sy upp ska se ut. Här i Argentina går man på minst tre bröllop om året vilket tydligen kräver en ny klänning till varje gång i och med att alla känner varandra. Jaja, man får ju ta seden som den kommer och ledsen över det är inte jag direkt. Lite fattigare kanske men inte ledsen.
     Efter att ha funderat på den där hemska filmen i flera dagar så bestämde jag mig för i lördagskväll ta Bokomatens råd och titta på första Harry Potterfilmen. Har nämligen inte sett den första filmen sedan den kom ut. Jag hade verkligen glömt av hur roligt den är. Plus hur mycket som tekniken utvecklats sedan den första filmen kom ut. Eller är det så att de utvecklat filmtekniken tillsammans med berättelsens utveckling? Något att fundera på men förändrats har de i alla fall under åren och fnissade mig igenom filmen gjorde jag. Speciellt då den lilla drakbebisen nyser eld i Hagrids skägg. Nu vill jag helt absolut ha en litet drake jag med. Precis som Eli
        

5 kommentarer:

 1. Ja, HP-lördag ftw!=) Jag somnade tyvärr, är så trtt på helgerna nu, mensåg klart den igår..;)
  Håller med om atonement är fruktansvärt sorglig! också bara sett filmen, men läst anat av McEwan som är hur bra som helst juh. Den där klänningen borde inte vara svår att hitta dupes på eller folk som vill sy upp, för jag minns när den kom att det plötslitg svämmade över med tips på var man kunde hitta kinaskräddare och liknande som sydde upp likadana. Ser svårburen ut dock..

  SvaraRadera
 2. Hehe jag gjorde faktiskt samma misstag ^^ Såg filmen först och sen klarade jag inte av att läsa klart boken eftersom jag bara tänkte på slutet hela tiden.

  SvaraRadera
 3. Bokomaten: Ja tack för en räddad lördag :D Hade glömt av hur fantastiskt bra Harry Potter är! Iof sig så lyssnar jag på honom nu men filmerna är ju jätteroliga också.
  Sen ska jag nog ta och kolla in McEwans andra böcker nu. För den här vågar jag inte alls läsa nu :(

  Klänningen ja...ja den borde vara lätt att sy upp = att få någon sy upp. Så snygg!! Men som du säger, säkert skitjobbig att bära upp :)

  Eli: Visst är han! Det lilla nyset fick mig att genast vilja ge mig ut för att leta upp en liten drakunge. kanske kan kalla mig Hagridina snart :)

  Cilia: Visst är det så! Vissa böcker kan bara inte förstöras av en film men den här boken måste jag nog vänta många år med innan jag kan läsa den.

  SvaraRadera
 4. Jag minns inte hur jag gjorde... Tror att jag läste boken innan jag såg filmen, men håller med om att den är sorglig! Minns att jag grät som en galning när jag såg filmen.

  SvaraRadera