onsdag 21 september 2011

Dagens ros (totalt obokigt inlägg)

Det finns många fina saker med att bo i Buenos Aires men det finns även en hel del saker som man får stå ut med. En av de sakerna är trafiken. Jag har aldrig i hela mitt liv varit i ett land där man kör så vårdslöst och då har jag varit i städer som Paris (Europas trafikmässigt farligaste stad tydligen), Manila och Mumbai. De kör inte direkt lugnt där heller men ingenstans kör de som här i Argentina. Här sker det trafikolyckor dagligen och Argentina är ett av de länder som statistiskt sett har mest trafikolyckor i världen. Faktum är att två kvarter härifrån står krockade bilar uppradade efter varandra i väntan på...ja vadå? Godot? Har ingen aning faktiskt med det är en jobbig påminnelse på hur farlig trafiken är. 
     Så när den här olyckan skedde för någon dag sedan så drog de flesta på axlarna och körde vidare. Så pass vidare att det inom loppet av tre dagar skedde liknande olyckor där andra idioter inte tittat sig för, undvikit den nedfällda bommen och kört rakt över tågspåret för att sedan bli påkörd av ett tåg, surprise, surprise. Igår, om jag inte minns fel så körde en buss över en gammal dam som dog på direkten, vars 85-årige make ungefär en minut efteråt sköt busschauffören mitt på öppen gata. Sen till råga på det så visar nyheterna här bara mord, rån, kidnappningar och andra hemskheter vilket inte blir bättre av att alla andra nyheter i välden visar samma sak. Det är tur att det finns skönlitteratur att få glömma av världen med ibland.
     Fast idag när jag börjar läsa nyheterna så är det inte Argentinas, världens eller Sveriges hemskheter som fångar min uppmärksamhet, utan det är den här lilla krabaten. Och då blir jag väldigt glad. För i alla hemskheter och olyckor och bland alla vårdslösa idioter så finns det faktiskt människor som jobbat i två dagar för att få fram en liten kattunge ur ett rör. Hur fint är inte det på en skala! Heja räddningsarbetarna i Göteborg. 

2 kommentarer:

  1. Ja, det var verkligen jättefint. Snutten!

    SvaraRadera
  2. Visst var det! Den nyheten kommer nog hålla mig på riktigt bra humör länge :)

    SvaraRadera