torsdag 25 augusti 2011

Je suis une baguette de pain

Idag är första dagen på min kurs i nybörjarfranska. Man kanske kan tänka sig att jag inte behöver försöka lära mig fler språk (med tanke på att jag är ganska kass på att faktiskt lära mig dem) men franska har alltid varit ett språk som jag velat lära mig. Sagt och gjort, idag är dagen då jag kommer lära mig fler (och kanske vettigare) fraser än den ovan. 
     Dagen till ära jobbar jag därför lyssnandes till en gammal författarfavorit nämligen Guy de Maupassant och hans novell Fettpärlan. Om någon annan är sugen på att lyssna på den så finns det tillgänglig för nerladdning på Libris vilket är lite konstigt men så är det tydligen. Någon dag i framtiden kanske jag kan läsa den på franska.  


4 kommentarer:

 1. Jag ska också faktiskt ta en lite kurs i franska i höst. Min passion för Frankrike och dess litteratur blir bara större och större.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Jag vet inte riktigt vad det är som lockar mig så förutom att jag tycker att det låter så vackert. Jag gillar ju i och för sig litteraturen också. Och Paris. Och vinet. Och osten. Och människorna... :)

  SvaraRadera
 3. Nämen vad kul, jag vill också lära mig franska!! :-) Fast det har liksom känts som att det är försent. Men nu ska jag ändra mig. Det är ju naturligtvis inte försent, det är aldrig försent. Fast jag vill ju också lära mig engelska, tyska och spanska bättre...men lite franska, mmm...smakar bra i munnen! :-D

  SvaraRadera
 4. Jaaa, det är klart att du ska lära dig franska! Som du säger så är det aldrig för sent. Har helt fantastiskt roligt på min franskakurs och märker att min engelska, spanska och tyskabakgrund hjälper mig ganska bra i att både förstå och lära mig grammatik. :)

  SvaraRadera