måndag 29 augusti 2011

Grave sight (Harper Connelly series) av Charlain Harris

Jag har sedan jag läste ut Sookie Stackhouseserien varit väldigt nyfiken på Charlaine Harris andra böcker. Inte egentligen för att jag har trott att någonting kan mäta sig med Sookie men mest för att se hur hennes andra böcker är. 
     Harper Connelly series består av fyra stycken noveller och handlar om Harper Connolly som när hon var ung blev träffad av blixten och därefter kan kommunicera med andar. Eller rättare sagt så kan hon se hur de döda dog genom att se händelsen genom deras ögon. På så sätt blir hon anlitad av olika människor och reser landet runt med sin styvbror som hon har en ganska så nära och lite konstig relation med. Självklart så blir Harper och hennes bror involverade i en mordhistoria. 
     Det låter kanske inte så spännande och det är faktiskt inte heller så spännande. Fast jag tycker om boken ändå. För även om Harris humor inte finns i boken så finns det en speciell Harriskänsla plus att det finns ett visst mörker i boken som jag tycker om. Det här är alltså ingen Ghost whisperer- eller Medum-historia som jag trodde att det skulle vara utan en ganska mörk och långsam berättelse om en tjej som är känner sig helt utanför samhället och onormal. Lite Sookievibbar där kanske. 
     Andra saker som visar på att detta är en Harrisnovell är att gestalten Harper gillar att läsa och måla naglarna. Hon tycker även om att städa lite ibland och umgås med sig själv så hela novellen känns ganska bekant. I brist på Sookie så fungerar den här novellen men jag skulle nog inte säga att detta är en fantastisk bok. Den fungerar som bra tidsfördriv och om jag någon gång har brist på läsning, (kanske om si då där hundra år) så kan jag tänka mig att läsa nästa boken i serien. 

Det kanske säger en hel del om boken att jag också helt har glömt av att recensera den.  

2 kommentarer:

  1. Åh, jag blev både besviken och lockad. Besviken för att jag hade höga förväntningar (har precis läst ut Dead in the Family) på att hitta en ny Harris-serie, men ändå lockad eftersom det låter...trevlig, helt enkelt. Lite lagom. Och ibland är lagom alldeles, alldeles nog.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det kan vara svårt för Sookieälskare att riktigt tycka om hennes andra böcker för att de just inte är Sookie. Fast samtidigt tyckte jag om den här boken. Lite som att läsa en chicklit fast ändå inte :) Sen finns ju Aurora Teagarden-serien. En bibliotekarie som löser mord kan ju aldrig vara fel, hehe.

    SvaraRadera