onsdag 3 augusti 2011

Djur och litteratur

Jag är en riktig kattmänniska. Visst jag gillar hundar också men katter förstår jag och de förstår även mig. Det brukar ofta vara så att de katter som vanligtvis inte är keliga förr eller senare dyker upp i mitt knä. Katter är självständiga, egna och alldeles underbara. Tyvärr blir det ingen katt som kommer och bor hos mig på ganska längre framöver men det är ok. Jag har haft flera stycken och jag vet att jag i framtiden kommer sitta på landet någonstans med en liten bonnkatt av något slag. Eller bonnkatt och bonnkatt vet jag inte. Det spelar ingen roll vad det är för en katt, bara det är en katt.
     Här i bokbloggsvärlden märks det att jag inte är ensam och att älska katter och inom litteraturens värld verkar det som om vi bokbloggare inte är ensamma. Via någons (kan inte komma ihåg vem det är...hojta gärna till...) så hittade jag bloggen Writers and kitties och via den hittade jag en blogg som heter Almost famous cats. Där fastnade jag ett tag. För finns det något vackrare än svartvita foton och katter? Här kommer ett smakprov på lite författare/poeter och kissekatter.


Och slutligen för att överväga alla män:

2 kommentarer: