torsdag 21 juli 2011

Hur man kurerar en boknörd

De som tittat in här den senaste månaden kan nog knappast undgått att jag har varit sjuk en hel del med tanke på att jag klagat lite hit och dit. För några dagar sedan var jag så glad över att den månadslånga inflammationen var borta och studsade omkring här med en hel del överskottsenergi men sen igår vaknade jag med en dunderförkylning och nös mig till en nackspärr. Fast nu totalt vägrar jag att låta det tynga ner mig utan bjuder istället här på en förkyldningskur som fungerar utmärkt på boknördar. En kur som jag själv pysslar med just i denna stund. 

Så här går det till:

Kuren är uppdelad i två faser. Fas ett fokuserar på kroppen och huden. 
Tappa upp ett bad med badsalt och lavendel. Samtidigt som du gör detta hämtar du lite kaffesump från eftermiddagskaffet och 2 matskedar honung. Detta blandar du tillsammans och medan du väntar på att vattnet fylls i badkaret så skrubbar du ansiktet med denna gegga. Detta sköljs sedan av. Innan du lägger dig i badkaret så ska du stryka ut honung i ett tunt lager över hela ansiktet. OBS! Detta ska du enbart göra om du vill ha ett ansikte lent som en barnrumpa. Honung som ansiktsmask är helt fantastiskt om man är förkyld och har "förkyldningshud" men fungerar i övrigt helt utmärkt också. Främst på torr och trött hud.   
När du väl lagt dig i badet så trycker du play på din ljudbok. Själv lyssnade jag idag på en zombie-apokalyptisk young adult bok som är riktigt fin. Där ska ni ligga och njuta och lyssna ända tills fingertopparna börjar deformera sig till russin. 
När du känner dig redo så tvättar du av dig honungsmasken, krämar in dig och det är dags för fas nummer två. 

Fas nummer två fokuserar på själen och börjar med att du smörjar in näsan och halsen med vapor rub. Nu vet jag inte om det finns i Sverige men om inte så fungerar alla krämer som har Tea Tree Oil. Sen kokar du vatten för att göra tè med citron och honung, lägger fram lite choklad och en citrusfrukt, lägger dig i sängen under täcket och tar fram kvällens andra bok. I mitt fall Harry Potter. Där ska du ligga nu för resten av kvällen, täcket uppdraget till halsen och uppslukad av din bok. 
Känner du dig inte friskare dagen efter när du vaknar, ja då är det bara att göra om kuren igen. För har du inte blivit friskare så har du i alla fall fått en hel del läst, har hud len som en bäbisrumpa och fått i dig mycket c-vitamin. Precis vad en förkyld boknörd behöver.

Godaste honungen i världen förresten är helt klart honung med saffran. Fantastiskt med chevre...


Fotot har jag lånat här.

2 kommentarer:

  1. Nej, ar du sjuk igen? Stackare, hoppas att kuren hjalper sa att du blir ordentlgit frisk!

    SvaraRadera
  2. Tack :) Jag ser det positivt. Tänk vad mycket fantastisk lästid jag har!!

    SvaraRadera