onsdag 22 juni 2011

Sammanställning av deckartips

Tänkte att det nog redan var dags för att köra en sammanställning av alla de fantastisk deckartips som jag fått in här och på twitter. Helt plötsligt har jag fått lite deckarsug tillbaka. Nu är det bara att försöka lösa det problematiska med att få tag på böckerna, nu när min privata bokbärare som kommer i oktober börjat beklaga sig

Först ut med fantastiska deckartips var Pocket Shop via twitter. Det var någonting som gjorde mig väldigt glad för ÅH vad jag saknar Pocket Shop med små butiker, fulla med pocketböcker från golv till tak. Lite samma känsla som jag får när jag går in i en chokladbutik, får jag när jag går in till Pocket Shop. Sen är de även bra på boktips och deckartips visar det sig. (Ja, jag vet. Det smög sig in en liten hyllning här.)

Andra som även ska hyllas tycker jag är Erika från Erikas Bokprat för att du påminde mig om bra deckarförfattare, Swedish Zombie för att du steg ifrån din nisch och tipsade om deckarförfattare som jag aldrig läst och Joanna från Och dagarna går för att du tipsade om en deckarförfattare som jag aldrig har hört talas om.  

Förhoppningsvis är det inte bara jag som är lite sugen på att läsa lite deckare nu. (Ping: Boktagen och Massor av ord.)


 • Sharp objects av Gillian Flynn
 • Dark places av Gillian Flynn 
 • Reggie Nadelson
 • Tana French
 • Kate Atkinson
 • Roslund & Hellström 
 • Peter James 
 • Karin Fossum 
 • Rött regn av Lehane
 • Tretton timmar av Deon Meyers   
 • Devils Peak av Deon Meyers
 • Död i Gryningen av Deon Meyers
 • Jägarens hjärta av Deon Meyers

7 kommentarer:

 1. Ja jag kan bara tacka jag också för din deckartipslista, där finns flera författare som jag aldrig läst.

  SvaraRadera
 2. Tackar för tipsen. Bokbloggsmaffian brukar man kunna lita på. Dock ingen av dem som redan finns bland de olästa här hemma. Får nog börja hårdsålla i den sektionen. Gillian Flynn har jag läst om tidigare och är redan sugen på. På tiden att läsa något av henne.

  SvaraRadera
 3. George P Pelecanos, så heter han.
  http://www.bok.nu/George_P_Pelecanos

  SvaraRadera
 4. Prova Denise Mina ocksa, hennes Glasgow -serie ar ra och smutsig men riktigt bra!

  Eller Val McDermid. Hennes forsta, "Sjojungrun sjong sin sang"och de tre efterkommande ar lysande!

  Och sa har vi ju alltid Agatha Christie, the One and Only! :-)

  SvaraRadera
 5. Ja! Nu kom mitt sug tillbaka och jag är redo att ge deckarna en ny chans. Tack ska du ha Lingonhjärta och alla ni andra som tipsade. Det var väl behövt!=)

  SvaraRadera
 6. Grymt!! Tack för alla bra förslag! Uppdatering har nu gjorts :)

  SvaraRadera