fredag 17 juni 2011

Frostbite av Richelle Mead

Jag var lite rädd för att börja läsa den här boken för jag var så galet förtjust i den första. Jag var rädd för att den starka självständiga Dhampir-vampyren Rose skulle förvandlas till en kärlekskrank och osjälvständig tjej som skulle behöva räddas av den vackre och starke Dimitri. 
     Eftar att nu har läst Frostbite som är den andra boken i Vampire Academy serien så har jag en ny författarcrush. Richelle Mead låter nämligen Rose behålla sin otroliga inre styrka och även om kärleken finns med i boken som en röd tråd så tar den inte över. Rose är en komplex karaktär som har komplexa relationer till människorna omkring sig och jag tycker att Mead lyckas bra med att behandla Rose svåra relation med sin mamma. Rose är också en person som tar egna beslut. Hennes rationaliserade och hennes tankegånger får vi hela tiden följa vilket gör Rose till en levande, stark men även komplicerad och härlig karaktär. 
     Handlingen i Frostbite är fokuserad till en skidresa som beror på en vampyrmassaker. och även om det kanske låter torrt och trist så är Frostbite allt annat. Personligen tycker jag att det är en förolämpning att jämföra Twilight med Vampire Academy, för fastän jag tyckte mycket om Twilight så är Vampire Academy serien på en helt annan nivå. 
     Jag sa det när jag recenserade bok ett i serien och jag säger det igen: Äntligen ett kvinnligt föredöme!

Mer recensioner om Frostbite kan man läsa hos FiktiviteterBoktycke, Need more books och många fler.

 • Författare: Richelle Mead   Förlag: Penguin Books Ltd

     

  Bandtyp: Ljudbok   Språk: Engelska     
 • ISBN:9780141328546   Kan köpas här och här   

2 kommentarer:

 1. Själv har jag bara sista boken i serien kvar och anledningen till att den fortfarande är oläst är att de tyvärr blir lite segare mot slutet av serien. Rose är fortfarande lika stark men det blir lite långtråkigt ibland ändå. I den senaste jag läste var jag tvungen att läsa över 200 sidor innan den grep tag riktigt. Trist, men ändå väldigt, väldigt roligt med en serie vampyrböcker som trots allt presenterar kvinnliga förebilder.

  SvaraRadera
 2. Åh nej vad synd! Hade förväntat mig lite mer action mot slutet faktiskt. Fast skönt att höra att Rose karaktär håller i sig i alla fall. Synd bara att det ska behöva ta 200 sidor innan man rycks med.

  Funderar på att sträckläsa alla under sommaren. Lite som jag gjorde med Sookie. Inte för att Sookie och VA går att jämföras men för att inte falla ur VA-känslan =)

  SvaraRadera