måndag 20 juni 2011

Är på deckarjakt

Jag brukade vara en riktig deckarfantast. Jag läste allt jag fick tag på och om precis vilka deckarmysterier som helst och jag slukade varje sida. Fast helt plötsligt en dag så blev jag helt plötsligt helt mätt på deckare. Att läsa en deckare nu är som att läsa om samma deckarhistoria om och om igen, mördaren har jag gissat mig till i mitten av boken och ofta finns det hål i berättelserna. Allt det kan man ju överse om man är sugen på att läsa deckare men med tiden har jag blivit ganska känslig mot detta. 
     Så nu efterlyser jag en riktigt bra deckare. En sådan där som får tårna att rulla sig och huvudet på spets. En deckare som är oförutsebar och av en författare som har ägnat otroligt mycket tid åt research så att det inte finns några hål i historien. Är det någon som sitter inne på en sådan deckare så tipsa mig gärna. Är så sugen nu!

10 kommentarer:

 1. Jag håller med dig (som du kan läsa i mitt senaste inlägg) och om du får in ett riktigt bar tips måste du ropa på mig. Jag börjar känna mig bitter och det är inte roligt!

  SvaraRadera
 2. Vad lustigt att vi är inne på samma spår idag :) Fast inte så skoj att vi är deckartrötta. Visst är det en trist känsla. För det är ju inte så som du skriver att deckarna är dåliga. Bara att de...typ inte är tilltalade längre.

  SvaraRadera
 3. Ja, eller hur! Usch jag blev så ledsen innan idag att jag nästan började gråta. Tänk om det inte finns några bra deckare kvar? Tänk om de är slut eller att det aldrig kommer skrivas någon bra? (Är det det som kallas ångest?) Skämt åsido så är jag faktiskt liite orolig.

  SvaraRadera
 4. Haha! Jag är lite mer hoppfull. Jag är ganska säker på att de finns där ute någonstans och bara väntar. Jag menar, det finns ju miljontals av dem :)

  SvaraRadera
 5. Halloj då tipsar jag genast om Roslund & Hellström och Peter James deckare och håller tummarna att både du Lingonhjärta och Boktagen ska bli inspirerade och komma ur er deckarsvacka ;-)

  SvaraRadera
 6. Nu frågar du efter någonting ännu mer omöjligt än läskiga zombier. Jag har gjort samma sak, förläst mig på deckare, åtminstone svenska sådana med vardagsslitna poliser osv. Karin Fossum är alltid bra, men henne har du väl redan läst?

  Förutom Lehanes Rött regn (som kanske inte kvalar in som deckare direkt) är det svårt att komma på nåt bra... skulle kanske vara George Pellegrinos böcker då.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar Deon Meyers deckare från Sydafrika, Tretton timmar eller Devils Peak allra mest men Död i Gryningen och Jägarens hjärta är också bra.

  SvaraRadera
 8. Tack för alla fantastiska tips! Helt plötsligt känner jag mig som en deckarnybörjare. Får in jättemycket nya och bra förslag både här och på twitter. Ska sammanställa en lista sen.

  Erika: Har faktiskt inte läst Roslund & Hellström. Inte var jag kan komma ihåg i alla fall så då är det nog dags jag provar. En och annan Peter James har jag ju hunnit med men han lockar inte så jättemycket just nu. Fat han är ändå en deckarförfattare som jag kan läsa när väl deckarlusten slår till.

  Swedish Zombie: Ja, visst blir man trött på de här gråa svenska deckarna ibland. Karin Fossum har jag läst. Bra men inget som får mig att vilja slänga mig över för tillfället. Lehane däremot blev jag helt plötsligt jättesugen på. Både Mystic River som du nämner och Shutter Island. Även om Shutter Island var en hyfsad film kan jag tänka mig att den gör sig helt fantastisk som bok. Mystic River var ju fantastisk som film (som jag kommer ihåg), hur bra måste inte då boken vara?
  Sen George Pellegrino hittar jag ingen information om. Det enda som dyker upp är Star Trek fast det har jag svårt att tro att du menar :)

  Joanna: Har faktiskt aldrig hört talas om Deon Meyers. Ska helt klart kolla upp :)

  SvaraRadera
 9. Jag får återkomma om pellegrino, jag måste minnas namnet fel. Shutter island tyckte jag var sjukt seg som film även om den var snygg, boken däremot är extremt intensiv och spännande.

  SvaraRadera
 10. jag har också förläst mig lite på deckare så nu läser jag om de gamla favoriterna, just nu Sayers. Älskar sayers!

  SvaraRadera