måndag 13 juni 2011

The Awakening av Kelley Armstrong. Fortsättningen på plågan.

Med tanke på hur jag avslutade förra boken så är det inte så konstigt att jag påbörjar denna full med avsky.Det finns ingenting värre än dåliga böcker som man inte kan sluta läsa på grund av att man bara måste veta hur det slutar. Inte hjälper det heller med att jag är väldigt irriterad på mig själv på grund av att jag köpte dessa två böcker samtidigt. Hade jag inte köpt båda så hade jag haft en fantastisk ursäkt till att inte läsa (lyssna) på nummer två. Sen verkar det inte bättre att jag nog köpt piratkopierade böcker i god tro för alla filer verkar sitta i oordning och måste organiseras. Visst köpte jag dem i en riktig bokhandel med riktiga omslag och paketering och allt men som tidigare påpekats, här i Argentina vet man aldrig vad man får. Som sagt, det här börjar inte bra.
     Fast mitt inne i boken så märker jag plötsligt min avsky börjar förändras till intresse. En relation börjar utvecklas mellan Derick (surkaraktären) och Chloe och karaktärerna blir helt plötsligt sympatiska. Jag fortsätter därför att lyssna på boken med intresse. 
     Jag skulle inte rekommendera den här bokenserien för vuxna men kan tänka mig att en del unga vuxna kan gilla den. För det känns lite som om att Kelley Armstrong inte bara skrivit för tonåringar utan även som en tonåring. Någonting som jag personligen inte alls tycker om. För mig är det som om Armstrong nedvärderar läsaren genom att själv låtsas vara tonåring medan författare som Maria Gripe och till och med Stephanie Meyer behandlar läsaren som en jämlike. De här böckerna ingår i en serie som heter The Darkest Power series men är en young adult serie som jag inte kommer fortsätta läsa. Mitt måste-behov har äntligen försvunnit. 

Författare: Kelley Armstrong    ISBN: 9781907410079     Förlag: Harper Collins     Bandtyp: Ljudbok       Språk: Engelska   
Kan köpas här och här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar