torsdag 26 maj 2011

Nej, jag ger upp nu

Jag hade så stora förhoppningar för den här boken. Därför sparade jag den till ett bra tillfälle då det kändes helt rätt att läsa den. Kritiken för boken var över förväntan och förväntansfullt öppnade jag bokens första sidor för någon dag sedan. Fast nu har jag läst lite mer än hundra sidor av Maggies Stiefvater´s Shiver och ger upp. Jag kommer bara inte in i den här boken. Jag tycker att både Grace och Sam är tråkiga och det finns ingen riktig energi eller glöd emellan dem. Att Grace är den initiativtagande och starka i relationen gillar jag men historien är för mig inte trovärdig eller på något sätt realistisk. Med realistisk menar jag fiktionsrealistisk och inte verklighetsrealistisk och för mig är det någonting som är väldigt viktigt. Jag vill inte bara kunna tro på att en historia är sann, jag vill även kunna bli övertygad om att detta skulle kunna vara min verklighet. 
Men nej. Det här är så trist och platt att jag bestämt mig för att lägga den åt sidan och istället ägna mig åt Alla själars natt av Deborah Harkness, en bok som har fått både bra och dålig kritik men som jag har varit sugen på ett bra tag.
        Jag är lite ldesen över att jag och Shiver inte fungerade tillsammans. Kanske återkommer jag en annan gång då jag kanske är mer mottaglig men som det ser ut nu så kommer det i så fall dröja länge.

6 kommentarer:

 1. Jag tror att motgångar är bra ibland. I alla fall när det gäller mig, det får mig att uppskatta andra böcker desto mera.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte om den men kom inte igenom Alla själars natt, ska bli intressant att se vad du tycker!

  SvaraRadera
 3. Ibland är det bara så att man inte fungerar ihop med en viss bok. Förr hade jag svårare att inte läsa klart en bok men nu så slutar jag om den inte ger mig något.

  SvaraRadera
 4. Minnimarie: Det har du helt rätt i. Så är det väl med livet rent allmänt antar jag. Att motgångar ger framgångar. Fast, åh vad det är trist när ens bokförhoppningar bara krossas sådär
  :)

  Maria: Vad roligt! Nu hoppas jag att jag ska älska "Alla själars natt" så vi kan jämföra sen.

  Erika: Är inte heller så sentimental längre och hänger mig kvar vid en bok länge om jag inte kommer överrens med den. Men det ganska tufft ändå att bara slänga dem åt sidan, tycker jag. Ofta ligger de ganska länge på nattduksbordet sen utifall jag rent magiskt skulle gilla den.

  SvaraRadera
 5. Mimmimarie ska det vara. Det smög in två N istället. Sorry!

  SvaraRadera
 6. Nej, vad trakigt! Jag avskyr nar det blir som sa, att man har sa hoga forvantningar och sedan blir det bara pannkaka och man blir besviken! Attans ocksa!

  SvaraRadera