fredag 27 maj 2011

Varning för fredagsgnäll

Jaha, det är redan fredag. Klockan är nu tio minuter i åtta på morgonen och jag sitter uppkrupen i soffan under täcket, med kaffe och försöker vakna. Sitter även här och funderar på vad jag har åstadkommit under veckan på bokfronten och det ser inte då bra ut. Jag läste ut Cirkeln i början på veckan men sedan kom jag inte längre. Har lyssnat sporadiskt på Sookie Stackhouse, Dead in the family. Vill nämligen inte riktigt avsluta den för har då i så fall bara en bok kvar i serien. Jag påbörjade Shiver men inte gillat, påbörjat Förvriden av Frida Edman som verkar lovande men ändå inte riktigt vad jag kände för just nu, så lade den åt sidan. Behöver någonting lite lättare och mindre ångestladdat, vilket lett till att jag igår påbörjade Alla själars natt (fast på engelska) som är en tegelsten på cirka 700 sidor. Vet inte om 700 sidor häxa- och vampyrkärlek kan liva upp min lässvacka men kan ju alltid prova. Än så länge ser det ljust ut.
       Uppsatsskrivandet har även det gått trögt i veckan och bokskrivandet har jag inte ens tittat åt. Samt har en helvetesförkylning som aldrig vill ge med sig. Har även längtat hem till Sverige en hel del den här veckan. (Vill befinna mig ungefär där fotot är taget.) Det jag kan glädja mig åt är i alla fall att jag idag ska träffa min bröllopsklänningssömmerska som ska måtta mig på alla håll och kanter. Är väldigt glad över att jag hittat en sömmerska som kan sy upp klänningar som liknar klänningar av det här märket. Prinsessmaräng here I come!

Då så, nu var klagandet över och nu kan jag vända blad, vakna till med lite mer kaffe och se fram emot en helg då jag ska göra absolut ingenting förutom att läsa. Ha en trevlig fredag kära bokbloggarvänner!


       

12 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande och roligt med sömmerskan. Har bara varit hos in en gång men litar på att det blir bra. (Blundar och tänker på annat). jag kan trösta dig med att det just nu inte alls ser ut som på bilden i Sverige utan snarare så här: http://lh6.ggpht.com/_vOAfiUo5RPM/TEx9ECAt0cI/AAAAAAAAAeI/d85oAMpZSSU/IMAG0043.jpg

  Obs, har inget med bloggen den här hämtad från att göra. Ville bara hitta en passande illustration.=)

  Tycker ändå du fått rätt mycket läst måste jag säga. Jag har inte kommmit mycket längre sedan i måndags än du, förutom lilla Tiny Wife och en svensk ungdomsbok som jag skriver om nästa vecka. En riktigt bra helg önskar jag dig dock, för det tänker jag ha.=)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, tack för att du muntrar upp mig lite med svenskt regnrusk. Det botar min hemlängtan lite grann :D Och visst är det spännande med sömmerska! Jag får tre provningar men gör som du, blundar och hoppas, (fastän jag varje gång som jag provat färdiga klänningar, inte alls känt mig sådär vacker och ljuvlig som man ska, utan mer som en stor vit fluffig marshmallow.)

  Du har bara en månad kvar ser jag. HURRA så spännande!! Ha en riktigt fin helg du med :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Hoppas inte ni serverar grillat på bröllopet. Marchmellow smälter så lätt...;) Jag satsar mer på maräng. Lite torrare, frasigare och inte ett dugg sofistikerat.;) Har säkert frågat tidigare, men när det är er tur?

  SvaraRadera
 4. Haha! Maräng är bra. Och ju torrare och fnasigare desto bättre :) Försöker satsa på det men misstänker marschmallowvarning. Varje frisör jag träffat vill nämligen göra Dallasfluff.

  I mitten på oktober blir det bröllop här. Men sen även ett litet ett i Sverige nästa sommar. Det blir runt midsommar för er. Bästa tiden :)

  SvaraRadera
 5. Ah, vilka underbara klanningar! far vi se det fardiga resultatet?

  Du vet, vissa dagar langtar man bara hem, hur mycket som helst och inget hjalper, forutom mojligtvis en hel del choklad och en ny dag...

  SvaraRadera
 6. Ja, choklad brukar ju hjälpa en hel del. Det har du helt rätt i :)

  Och självklart kommer det färdiga resultatet upp sen. Om du vill så kan du se modellen här (med vissa ändringar): https://picasaweb.google.com/lingonhjarta/Lingonhjarta#5611418279833611522
  Är inte direkt den som kan hålla klänningen hemlig :)

  SvaraRadera
 7. Vilken underbart vacker klänning! Det är så roligt med bröllop för alla är så olika. Själv gifte jag mig i en klänning som var sydd efter den gröna på bilden. Fast min var i svart thai-siden. Roligt att alla har så olika stil.
  http://brollopsideer.blogg.se/images/2903vb_1157985773.jpg

  SvaraRadera
 8. OJ vilket otroligt vacker klänning! Och fantastiskt att du gifte dig i svart!!!
  Har alltid velat gifta mig i svart faktiskt. Typ något sånt här: http://1.bp.blogspot.com/_P6ceJV0AzjQ/S478pr-SJuI/AAAAAAAAJzs/mwaumyXKSr0/s400/Screen+shot+2010-03-03+at+7.07.12+PM.png

  Fast när jag nämnde det för min sambo såg han ut att få hjärtattack så jag lät bli :)

  SvaraRadera
 9. ÅHH! Den var ju helt galet fin! Vi gifte oss i Las Vegas och hade ett 50-tals inspirerat bröllop och jag har alltid velat ha svart klänning =) Min man hade en svart skjorta med vita, dansande mexikanska skelett på axlarna (du vet vad jag menar va?) och ett par mörka jeans med högt slag.

  Vad ska din blivande ha på sig?

  SvaraRadera
 10. Åh!!! Det låter helt fantastiskt och vad fina ni måste ha varit tillsammans! Tänk, Las Vegas, vilken dröm att gifta sig där :D

  Här i Argentina så är bröllopen väldigt konservativa och klassiska (förutom då att de dansar från 01.00-06.00 utan paus) och i och med att min sambo är både och så ska han ha smoking. Men jag planerar även ett ladubröllop i Sverige nästa år. En budgetvariant så att min familj o vänner som inte kan komma hit kan få vara med. Då tänkte jag att jag ska vara lite mer kreativ.

  SvaraRadera
 11. Det var väldigt roligt! =)

  Shit, vad jobbigt (men kul) att dansa så länge. Smoking får verkligen en kille att se ut som en man. Otroligt stiligt och klassiskt. Ladubröllop låter onekligen väldigt spännande. Vad kul att få ha två bröllop =)

  SvaraRadera
 12. Det är det som är lite lyxen med att bo utomlands, man kan få ha två bröllop :)

  (Sen upptäckte jag igår när jag var med min sambo och letade hans bröllopskläder, att han ska ha frack och inte smoking. Du vet att ibland funkar inte min egna översättning från spanska till svenska :P )

  SvaraRadera