torsdag 12 maj 2011

Gårdagens strappatser

I går blev det knappt någon läsning av alls. Mestadels av dagen gick nämligen åt bröllopsplaneringen som inte är något av mina favoritsysslor. Det kanske låter konstigt att jag inte gillar det. Det tycker nämligen jag också men så är det. Jag vill bara att bröllopsdagen ska komma och allt ska vara klart så det roliga sätter igång. Oavsett denna önskan så måste ju bröllopsdagen planeras så igår var vi och kollade in salongen ordentligt för att planera vart allting ska ta plats. Vi har nämligen efter mycket jobb lyckats hyra ett palats (japp, ni läste rätt) som är ett av de finaste ställen som jag någonsin varit på. Problemet är bara att i och med att det är ett palats så kommer vi ha cocktail i den "runda" salen, middagen i "guldsalen", desserten i "matsalen" och dansen i den "runda" salen. Sen är traditionella Argentinska bröllop väldigt komplicerade. Allt sker på natten (22.00-06.00 typ), middagen sker i ultrarapid så att man ska hinna dansa så mycket som möjligt, karnivaltjofräs ska hinnas med (då har man konstiga saker på huvudet och dansar samba) samt desserttimmen ska hinnas med. Som för övrigt är min favorit. Då dukas nämligen upp ett gigantiskt bord med hundratals tårtor av alla dess slag (runt 04.00 tiden) och man äter tills man storknar. Lite sådär Marie Antoinette-aktigt. Ni kanske kan tänka er, planeringen till allt detta är inte direkt skoj. Sen är det inte så att vi har en massa pengar som vi kan strö omkring oss så jag sitter nu här hemma och gör cirka 200 jättehattar och maskeradmasker till karnevalen. Men som sagt, palatset får vi hyra billigt och överlycklig är jag för det. Tjuvfotade för övrigt i "matsalen" där desserten ska hållas. Lite suddigt blev det men lite kan man ju se.
        På grund av allt detta så har både jag och min sambo köpstopp. Men igår tjuvhandlade jag faktiskt en bok i smyg. Den var så billig att jag inte kunde låta bli plus att jag har aldrig läst någonting av denne författare tidigt så jag känner att det var ett legitimt köp. Eller? Anledningen till att det blev just denna bok av alla hans romaner var på grund av omslaget. Det gick liksom inte att inte köpa en bok som har en varg på omslaget. Är det någon som kanske har läst den och kan bekräfta mitt möjligtvis legitima köp kanske?


6 kommentarer:

 1. Roligt att läsa om din beskrivning av argentinska bröllop.

  SvaraRadera
 2. Åh, ska du också gifta dig?! (Eller jag ör ju redan gift, men ändå) GRATTIS! Dean Koontz boken som du löpte har jag inte läst så det ska bli kul att höra vad du tycker om den.

  SvaraRadera
 3. Vad häftigt det låter med ett palats, låter som en toppenplats för ett bröllop.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte inte heller det var så kul att planera bröllopet, ville också bara få det gjort. Sen slutade det med att det blev en av mitt livs bästa dagar! Intressant att läsa om hur man firar i Argentina! Hur kommer det sig att du bor där, undrar nyfikna jag? Lyxigt med ett palats som festlokal! :-)

  SvaraRadera
 5. Men det låter som att ni kommer att ha ett fantastiskt bröllop! :-

  SvaraRadera
 6. Det kommer bli jätteskoj!
  (När väl planeringen är över :))

  SvaraRadera