tisdag 17 maj 2011

Ett brev till epub

Kära Epub,

Jag skriver till dig för att jag har ett problem. När vi först träffades var jag ärligt talat lite tveksam till dig. Jag visste inte om vår relation skulle hålla i längden och om du kunde uppfylla alla mina behov som bokälskare. Att även ha Herr Läsplatta emellan oss som en slags förmedlare var även det någonting som jag var tveksam till. Efter ett tag blev jag dock lite förälskad i dig. Herr Läsplattas roll fungerade perfekt och idag har jag och Herr Läsplatta en fantastisk relation i och med att han även tillåter simultanförmågans kraft lysa sitt starka sken. Märk väl att kaffekoppen aldrig behövs ställas ned under läsningens gång. Din och min förälskelse har dock börjat tryta. Du är nämligen inte felfri. Visst hade jag kunnat förlåta några misstag här och där men i vissa fall känns det som om du totalt flippar ur. Jag pratar nämligen om din ibland splittrande personlighet där orden inte har någon mening. Eller då jag ibland får sakta ner min läsning för att tyda förfärliga särskrivningar. Detta är nämligen VAN SIN NIGT irriterande när det ibland sker i VAR JE mening. Du dödar inte bara känslan för boken utan även vår nyfunna vänskap. 
        Hade det inte varit så, kära Epub att min och Herr Läsplattas relation nu är så djup samt att jag faktiskt är lite beroende av dig, så hade jag nog övergett dig. Den dagen då Herr Läsplatta växer och blir stor kommer jag nog övergå till Fröken Pdf som tidigare nästan aldrig har svikit mig. Det vill säga om du inte skärper dig.

Med VÄN LIGA hälsningar,
Lingonhjärta    

1 kommentar: