måndag 16 maj 2011

Fler släktforskarfynd

Medan jag ändå är igång så kan jag lika bra visa två andra fina släktforskarfynd som gjorts på samma person. De här två filmerna hittade jag av en slump hos SVT Plays öppna arkiv. Min farmors syster började utbilda sin på Märthaskolan i Stockholm och stannade även kvar där och arbetade i hela sitt liv, (tror jag). Hon var hattmodist och vad jag förstår ganska välkänd. I vilket fall som helst så nämns hon här i dessa två filmer vid sitt namn: Fröken Röstberg och även då också samtidigt på bild. Jag kan stolt säga att jag äger en hel del av hennes hattar som är helt fantastiska. Se här också vilken fantastiskt fin tid det var. Jag fullkomligt älskar kläderna, hattarna och framför allt frisyrerna. Så snyggt, så snygg!3 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att hitta fynd. Min favorit är gamla brev dock.

    (Sen tycker jag att alla de där döda rävarna som de bär i första filmen är lite läskiga. På SVT Plays öppna arkiv under mode finns det en pälsmodevisning som är helt absurd. Intressant men absurd :))

    SvaraRadera