tisdag 26 april 2011

Sju böcker jag inte vill läsa just nu. Eller?

Det finns några böcker som nästan dagligen envisas med att dyka upp framför mitt synfält och ju oftare jag ser dem desto mindre vill jag läsa dem. Vissa av dessa böcker har fått fantastiskt betyg och fantastiska recensioner så jag tänkte att jag gör en lista här av de böcker som jag för tillfället ha minst lust att läsa och så får ni gärna tala om för mig om jag har fel eller inte. För samtidigt känner jag att det vore fy och skam att missa någonting riktigt bra bara för att jag har fått för mig någonting idiotiskt. Bara det känns ju idiotiskt.

Så här kommer listan på de böcker som jag minst vill läsa just nu:

Bok nummer 1
Tedags för normalt byggda damer av Alexander McCall Smith.

Fy sjutton vad osugen jag är på den här boken. Eller på Alexander McCall Smith´s böcker överhuvudtaget. Jag vet inte varför men jag har fått för mig att hans böcker är tråkiga och platta oavsett hur bra recensioner de får. Jag har säkert fel men än så länge har jag inte blivit övertygad om att dessa böcker är bra.
Bok nummer 2
Yarden av Kristian Lundberg

Jag tycker mycket om samhällskritiska böcker och all slags samtida skönlitteratur men jag kan inte rå för att tycka att denna bok verkar så deprimerande. Och detta oavsett hur mycket Babel höjde den till skyarna. Bara av att läsa alla recensionerna hos Bokus gör min deprimerad och hur roligt är det att bli deprimerad av en bok?

Bok nummer 3
Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer

Även denna bok har fått lysande recensioner och jag tycker mycket om Mia Skäringer. Tycker hon är fantastiskt rolig och duktig och hon verkar vara bra på det mesta hon gör. Men läsa om henne. Nej.


Bok nummer 4
Systerskap av Katerina Janouch

Vet inte varför jag inte har någon som helst lust att läsa Katerina Janouch böcker. De får bra betyg och verkar vara lättlästa. Jag känner bara att de nog inte kommer ge mig någonting. Fast samtidigt är det nog bara någonting jag har fått för mig...
Bok nummer 5
Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken

Jag som är så förtjust i historia är ju självklart också då förtjust i den svenska kungafamiljens historia och monarkin historia i Europa. Däremot tycker jag inte att det verkar vara direkt underhållande att läsa om Carl XVI Gustafs kvinnoaffärer. Jag struntar faktiskt vad han sysslar med på sin fritid och hur många kvinnor han haft. Fast då måste jag erkänna att jag gillar ju kändisskvaller. men att läsa en hel bok om det är jag inte så sugen på.


Bok nummer 6
Äta djur av Jonathan Safran Foer

Usch, det här är lite jobbigt att erkänna. Att jag inte alls vill läsa den här boken. För jag brukar ofta bli lite upprörd på människor som inte orkar bry sig om djurrättsfrågor och miljöfrågor. Jag tycker att vi alla har ett ansvar över våra dagliga handlingar. Jag älskar även att äta kött även om jag äter det väldigt sällan på grund av att jag egentligen tycker att det är fel. Så det är verkligen inte så att jag inte bryr mig om det här ämnet. Det gör jag. Så just nu slits jag mellan vad som är moraliskt korrekt att göra och inte. Så någon gång kommer jag nog läsa den men kanske bara inte just ju.Bok nummer 7
Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman

Bara titeln gör mig trött. Omslaget måste jag säga att jag tycker mycket om men jag vill verkligen inte läsa om Alex Schulmans kärlek till sin fru. Ibland går jag in på hans blogg och han skriver där ofta bra och underhållande men att läsa en hel bok om hans kärlek vill jag verkligen inte. Vet faktiskt inte heller om jag kan bli övertalad här. BLÄ vad trist.

3 kommentarer:

 1. HAHA! Exakt samma böcker (plus senaste av Jean M Auel) jag har på min jag-tror-aldrig-jag-kommer-läsa-dem-lista =) Iallafall inte fören folk har glömt bort dem och man måste köpa dem på antikvariat =)

  SvaraRadera
 2. *ler igenkännande* tänk att jag har heller ingen lust att läsa de flesta av böckerna på din lista - och dina motiveringar stämmer bra även med mina tankar! Undantaget är Yarden som jag läst och älskat :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att jag inte är ensam om att inte vilja läsa dem.
  Men du har läst Yarden, Vicky, och älskade den. Den kanske inte är så deprimerande som jag tror :)

  SvaraRadera