måndag 18 april 2011

Internationella Malbec-dagen

Igår var det den internationella Malbec-dagen. För de som inte vet är Malbec-druvan en fransk druva (pratar nu om rödvin här och inte litteratur), men frodas och växer bäst i Mendoza, Argentina. Något som har gjort Argentina välkänt gällande sitt malbec-vin. Mendoza ligger vid Alperna, nära Chile på, om jag inte har fel, ca 2000 meters höjd och har ett klimat som är så torrt att du kan glömma ha på dig linserna. Tro mig, jag försökte.
       Malbec-vin är det absolut bästa vin jag vet med sin fylliga, bäriga och tunga smak. Har heller aldrig någonsin träffat någon som inte älskat ett malbec-vin. Så igår firade vi dagen här hemma på det allra bästa och finaste vis jag vet. Med en flaska Alamos, det godaste vinet i världen och självklart med en god bok.


Ps. Finns på Systembolaget. 89 skruttiga kronor kostar det.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset, det tänker jag testa. Intressant att få lite fakta kring druvan.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag verkligen att du ska göra. Går ofta på vinprovningar men det finns än så länge inget vin som överträffar detta tycker jag. Hoppas du kommer gilla det.

    SvaraRadera