lördag 30 april 2011

Bokbloggsjerka

I och med att jag fortfarande ser lite suddigt och inte kan läsa ordentligt, har påbörjat fem olika inlägg men kan inte slutföra den samt är skrivsugen så ger jag mig nu istället på Annikas bokbloggsjerka som har blivit en av mina veckofavoriter här i bokbloggsvärlden.

Veckans fråga ser ut så här:
Har du någon du kan diskutera böcker med IRL? Berätta lite om honom/henne!

Jag känner ingen här i Argentina som läser böcker. Böcker verkar rent generellt vara lite underskattat här tycker jag eller också har jag bara inte haft turen att träffa någon som älskar böcker lika mycket som jag. Min sambo gillar heller inte att läsa böcker. Han är inte heller direkt förtjust i historia (om det inte gäller andra världskriget), religionsvetenskap eller släktforskning heller. Han tycker rent av att mina intressen är trista. Själv är han ekonom och jag har bara ett svar till mitt intresse till det: Zzzzzzzzzzzz. Nej, det är inte på grund av våra gemensamma intressen som vi hittat varandra. 
       När jag och fina Johanna från Breakfast Book Club hittade varandra här i Buenos Aires och innan hon åkte hem hade jag henne att diskutera med. En fantastisk person att diskutera allt med och en fantastisk person överhuvudtaget. Fast sedan hon flyttade hem igen har jag inte känt mig alls ensam på bokdiskussionsfronten för jag hittade ju er. Jag startade min bokblogg mer för mitt behov av att få skriva av mig gällande mitt intresse för böcker men förväntade mig egentligen inte så mycket gensvar. Jag förväntade mig heller inte sådana härliga diskussioner som ni alla för. Så jag skulle vilja passa på att säga att jag är så fantastiskt glad över att ni finns och för att ni varje dag förgyller min dag. Mer behöver jag faktiskt inte.

6 kommentarer:

 1. Jag är så glad för att du finns här på world wide webb =) Trots att vi kanske aldrig ses i verkligheten är det så kul att ha en vän som delar ens största passion. Det är få förunnat. Tack ska du ha =) P.s Jag var kvick på att känna att jag förgyller din dag. Haha! D.s

  SvaraRadera
 2. Det är otroligt så liten världen är. Härligt att vi kan prata böcker oavsett varthän vi bor. Toppen!

  SvaraRadera
 3. Ja, att föra boksamtal via bloggar är minst lika givande som att föra dem IRL. Ibland saknar jag dock de spontana samtalen kring böcker som man får om man har någon i sin närhet som tvärt kan avhandla en bok med.

  Och du, tack själv! :-)

  // Annika (http://alkb.se)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig, det är tur att det finns så många bra bokbloggar(e).

  SvaraRadera
 5. Boktagen: Haha, jag tycker ABSOLUT att du ska ta åt dig!! :) Och du har helt rätt, det är helt fantastiskt att kunna hitta en vän som delar samma passion. Så tack igen!

  Joanna och Ariel: Visst är det helt fantastiskt att världen är så liten ibland.

  Annika: Jag kan också känna att jag saknar de här spontana samtalen om böcker ibland eller att bara diskutera intresset för böcker men tycker även att tex Babel och P1 (SR) kan fylla ut de behoven då och då. Även om man själv inte kan få vara med i diskussionerna. :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller helt med. Det är en häftig känsla att "träffas" och prata böcker via bloggandet. Känns lite som att man känner varnadra :) Milavstånd finns inte i bloggvärlden. Tack!

  SvaraRadera