måndag 21 mars 2011

Maria Gripe på spanska - en ytterst sällsam historia

Jag har sedan några dagar tillbaka varit sugen på att läsa Agnes Cecilia av Maria Gripe. Ja, det var faktiskt sedan jag såg det här fantastiska inlägget av Vixxtoria som min Gripe-läslust slog till. Mest för att jag aldrig i hela mitt liv ens rört vid en Maria Gripe bok, skamligt nog. Jag vet inte varför. Det har bara inte blivit av. Så de senaste dagarna har jag letat som en galning på internet efter en elektronisk version av Agnes Cecilia och har till min förtvivlan insett att det inte existerar. Jag har svurit och muttrat över att jag var så illa tvungen att slå mig ner just här i Buenos Aires och inte någonstans i Europa där avståndet till härliga böcker från Sverige är och för mig då hade varit minimalt. Det är nämligen mer eller mindre omöjligt att beställa hit böcker från Sverige vilket har lett till att de flesta av mina böcker nu för tiden är elektroniska. (Suck!) På morgonen idag så gav jag till slut upp och nöjde mig med tanken på att jag får köpa med mig boken från Sverige nästa gång jag åker hem. 
           Så döm om min förvåning när jag i eftermiddag tar bussen hem ifrån centrum och bredvid mig sitter en ung tjej som läser just....japp; Agnes Cecilia. Visserligen översatt till spanska men ändå! Så nu efter lite ytterligare letade på internet har jag upptäckt att den finns här i Buenos Aires tillgänglig och översatt till spanska. Även om jag antagligen inte kommer köpa in den för att jag misstänker att jag borde läsa Gripe på originalspråk så blev jag ändå lite glad. För det är nu inte bara de svenska deckarförfattarna som har hittat hit, utan även sällsamma historier. Fantastiskt!   

3 kommentarer:

 1. WOW! Vilken häftig kille! Tack så mycket för att du visade mig sidan.

  SvaraRadera
 2. Du, det där med att du träffar på en tjej som läser just Agnes Cecilia är som taget ur en bok av Maria Gripe. Hon kanske hade ett litet finger med i spelet, vem vet? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men! Det har du ju alldeles rätt i!! Åh så härligt! (och läskigt!)

   Radera