onsdag 23 mars 2011

Googlekärlek

Jag har alltid tycket mycket om google. Jag använder det mesta av deras verktyg, så som Google Chrome, gmail, blogger, picasa, google documents och så vidare. Jag tycker så mycket om google att jag struntar i hur mycket de faktiskt  vet om mig, vad jag söker för information, vilka sidor jag surfar på och vad jag läser för böcker. Som master student i Sverige (där alla studier kräver konstant åtkomst till ny studielitteratur) men boende i Argentina så har jag även varit en stor fan av google books. För det är ofattbart vad dåligt det går att beställa böcker hit från Sverige. Jag har struntat i att man inte kan läsa alla sidor i böckerna i google books utan till och med lärt mig hur man kan komma runt det problemet oftast med olika datorer och webbläsare. Det har varit lite bökigt men det har fungerat som sista utväg. Fast nu har verkligen google gått långt utöver mina förväntningar. Jag började nästan gråta av lycka när jag för fem minuter sedan såg det här. Visseligen märkte jag när jag gick in här att det fungerar endast i USA än så länge men känner jag google rätt så fixar de det problemet inom ganska snar framtid. 
         Även om jag självklart föredrar riktiga böcker så har vi snart tillgång till typ tre miljoner böcker. Tänk er TRE MILJONER böcker. Och jag kommer få tillgång till nästan all forskningsmaterial som jag omöjligt kan få tag på annars eller behöver inte vänta tre månader för att få hit en bok. Och detta bara genom att trycka på en knapp. Nej. Jag känner nog att jag behöver fälla en lyckotår.

Uppdatering: Upptäckte nyss att det kommer finnas mer än tre miljoner böcker tillgängligt. Att det är tre miljoner böcker som finns tillgängligt gratis. Blir bara bättre och bättre det här. 

3 kommentarer:

  1. Vilken lycka det måste vara för dig! Vad roligt!

    SvaraRadera
  2. Åh, helt fantastiskt. Google är mitt bibliotek :)

    SvaraRadera
  3. Det tänkte jag inte på att jag kan. Doh! Jag antar att det är så du gör =)

    SvaraRadera