måndag 2 januari 2012

Packar pappas kappsäck

Om några dagar befinner vi oss på stranden i Dominikanska Republiken på bröllopsresa. Det har varit väldigt, väldigt jobbigt att välja böcker till resan som jag antar att ni kan förstå. Jag har också bestämt mig för att inte ta med min e-läsare vilket har gjort saken lite bättre då jag har mer eller mindre halverat läsantalet. Fast ändå var det jobbigt.
     Tillslut så kom jag i alla fall fram till någonting som gjorde mig riktigt nöjd. Jag följer Bokomatens exempel och släpar med mig alla bokbloggares favoritbok Den hemliga historien av Donna Tartt. Sen släpar jag även med mig The lake of dead languages av Carol Goodman och de Vassa tändernas skog av Carrie Ryan.som jag har börjat lite på. Herr Lingonhjärta valde ut Codex av Lev Grossman med anledning av att huvudkaraktären är någon slags bankman och tyckte att jag var galen som släpar med mig tre böcker på tio dagars semester. Själv så svettas jag floder över att det ska vara för lite läsning men sen ska vi ju även hinna med att slappa i skuggan under en palm, dricka alldeles för mycket drinkar i solen, gå snorkelkurs i poolen, äta grillad hummer så vi storknar och kanske kanske ge sig på att rida häst på stranden även om jag tycker att hästar är riktigt läskiga djur. I vilket fall som helst, väskan är packad, böckerna är valda och nu inväntar jag bara de sista dagarna så vi kan åka iväg någon gång. Tills dess så finns jag fortfarande här.    

UPPDATERING: I och med att detta är/var ett förinställt inlägg skrivet innan jag gav mig av till poolen igår, utifall jag inte skulle ha tid senare, så visste jag inte att jag skulle vara så snabb (= dum) med att läsa ut De vassa tändernas skog. Nu har jag då insett att tre böcker för tio dagar kommer ju inte alls räcka långt. Därför åker både Mrs de Winter av Susan Hill och Gargoylen av Andrew Davidson med. För tänk om jag blir utan bok! Hemska tanke!  


8 kommentarer:

 1. Nej, utan bok får ju bara inte hända! Trevlig läsning i solen! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh vad underbart det låter, hoppas ni får det riktigt bra =)

  SvaraRadera
 3. Tillkännagivande: Lingonhjärta är härmed en av två utmanande recensenter och ska därmed läsa och skriv om THE DISHONORED DEAD inom överskådlig framtid.

  Kommentar: Vilken tåga du uppvisar, fru Lingonhjärta! That´s the spirit. Välkommen i recensionsutmaningen. Det ska bli skitkul att läsa vad du tycker! =)

  Ps. Ser De vassa tänderna där på fotot! Great!

  Ha nu först och främst underbar bröllopsresa!!!

  SvaraRadera
 4. Tack Eli! Vi ska försöka ;)

  Tack Swedish Zombie. Till båda :) Och De vassa tändernas skog har jag redan läst ut innan. Så förbaskat bra att jag inte kunde låta bli.

  SvaraRadera
 5. Ha det riktigt fint! Njut av allt resan har att ebjuda! (: God fortsättning 2012!

  SvaraRadera
 6. Tack Elina! Här ska njutas för fulla muggar :) God fortsättning till dig!

  SvaraRadera
 7. Haha, med tanke på vilken tegelsten som Tartt är så klarar du dig nog.;) Tog mig nog längre tid än så att läsa ut den på vår bröllospresa.;) Hoppas ni har det riktitg underbart nu bara!!!

  SvaraRadera
 8. Bokomaten: Haha, japp du hade helt rätt. Tog mig hela semestern att ta mig igenom den :) Hade det heeeelt underbart. Inlägg kommer snart :)

  SvaraRadera