onsdag 22 oktober 2014

Mrs Sinclairs Resväska

En bok som handlar om böcker och gamla brev. Vem kan motstå det om man är boknörd och faktiskt älskar att läsa gamla brev som finns kvar till eftervärlden som ett avtryck i historien. Själv sparar jag på gamla brev som jag hittat från min släkt. Jag har brev som går tillbaka till i början på 1900-talet och på något vis är det som att för ett ögonblick få titta in i historien hos människor som är ens familj. Att få se hur de tänkte och levde, hur deras relationer var och hur vardagen såg ut. Så självklart drogs jag som en mal till en lyktstolpe på natten när jag upptäckte boken Mrs Sinclairs resväska av Louise Walters. 
     Berättelsen handlar om Roberta som jobbar i en bokhandel som säljer både gammalt och nytt och som precis som jag gillar att läsa gamla brev eller efterlämnade lappar som hon hittar i böckerna. En dag hittar Roberta ett brev i hennes farmors bok från hennes farfar. Problemet är dock att brevet är daterat efter farfaderns död. Roberta vars farmor faktiskt fortfarande är i livet kan inte släppa tanken på brevet och hon känner sig tvingad att ta reda på sanning bakom det. Samtidigt som vi läser om Roberta och hennes liv så får vi även umgås med hennes farmor Dorothy i hennes unga dagar och på så vis nystas historien om Dorothys liv upp.
     Ja ni hör ju! Helt klart en bok för någon som vurmar för böcker, gamla brev och historier och den här boken är bra. En riktig höstbok att krypa upp i soffan med och bara få drömma sig bort ett tag. Dock finns det ett litet "men" med den här boken. Något som jag sällan har med i mina recensioner...MEN jag har lite svårt för Roberta som person. Jag har svårt att förstå hur hon tänker och jag vill ibland ge henne en liten smäll för att få henne att börja leva ordentligt. Dorothy däremot är jag väldigt förtjust i så det är egentligen genom hennes berättelse som jag riktigt njuter av boken. Däremot är det svårt att skriva sådana här böcker och då speciellt då när personen som läser (jag) är en hemskt stor fan av Kate Morton som är en jäkel på att blanda nutid med dåtid. Men i och med att Mrs Sinclairs resväska är Louise Walters debutroman så ser jag en ljus framtid med massor av sådana här härliga böcker att få njuta av.

Rec.ex Lind & Co

4 kommentarer:

 1. Jag gillade också Dorothys berättelse bäst :)

  SvaraRadera
 2. Vet du, jag har haft ett sådant motstånd mot den här boken, förmodligen enbart pga omslaget och titeln. Det signalerar så mycket ....tant? För mig i alla fall! Jag tänker Maeve Binchy, typ. Inget ont om Binchy, men det är inte min smak. Har dock så pass mycket att läsa att det inte gör mig något, även om man kanske borde tänka om lite.:) verkar ju inte så dum ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha jag tänkte lite tvärtom. Kändes lite tantig fast på ett sådant där skönt Morton-vis så jag kunde inte stå emot alls :)

   Radera