tisdag 28 oktober 2014

Flickoffret

James Oswald FlickoffretEn helt ny deckare av en för mig helt okänd författare dök upp hemma hos mig för ett litet tag sedan från Modernista. Otroligt trevligt tyckte jag som dessutom var väldigt sugen på en ryslig deckare. Och när man kallar Flickoffret av James Oswald för ryslig så gör man helt rätt. 
     Tony McLean som är kriminalkommissa­rien i Edinburgh är faktiskt inte en sådan där jättetypisk kriminalkommissa­rie som vi ofta får träffa i deckare. Självklart har han ett mörkt förflutet men han är inte halvalkoholiserad eller speciellt "risig". Däremot är han ganska så alert och trevlig att läsa om. De mordfall som han får ta sig an däremot är mindre trevliga och väldigt bestaliska och flera mord som sker i boken är knytna till varandra på alla möjliga vis och på ett underligt sätt blir även McLean utsatt för en hel del obehagligheter.
     Jag gillar den här boken. Den är egentligen inte sådär speciell som jag gärna vill att deckare ska vara men jag gillar McLean och miljöbeskrivningarna i boken. Egentligen är gåtan i boken även den ganska så lätt att lista ut, något som man gjorde väldigt snabbt, men det gjorde heller ingenting. Om jag ska vara riktigt ärlig så är det svårt att sätta fingret på vad jag gillar med den förutom det jag redan nämnt men det kan också ha att göra med att den är ganska så otäck, något som jag faller för ganska så lätt. Sen har den lite övernaturliga inslag i sig och behöver jag ens nämna vad jag tycker om det? Det kanske låter det här som en halvljummen recension men faktum är att den är riktigt bra. Och helt klart en bra bok att koppla av med, om man är sugen på något otäckt, mörkt och Edingburghskt. Sen är det här den första boken i en serie om McLean om jag inte har fel och jag tänker i alla fall läsa vidare. För det är en bra början på något som kan bli ännu bättre.

Rec.ex Modernista

6 kommentarer:

 1. Denna dök upp hos mig också. Det låter ju fantastiskt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nästan helt bombis på att du kommer gilla den :)

   Radera
 2. Tjoho! Du har en award att hämta på min blogg:) http://mednasanienbok.blogspot.se/2014/10/sisterhood-of-world-bloggers-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååååååh! Tack tack tack fina du! :D

   Radera
 3. Fick också hem denna för ett tag sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att få läsa vad du tycker sen :)

   Radera