torsdag 25 juli 2013

På tal om konstiga namnbyten...

...och Carlos Dickens-inlägget så vill jag bara visa upp detta:

Guillermo de Cambridge
Prince William of Wales RAF.jpg 
Enrique de Gales
 Prince Harry in the US.jpg
Catalina de Cambridge
Catherine, Duchess of Cambridge.JPG

Det kan väl inte vara bara jag som tycker att detta är otroligt absurt men samtidigt hysteriskt roligt? 
Alla bilder är tagna från wikipedia och trycker man på bilderna kommer man till Wiki.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Haha åh ja jag vet! Var tvungen att googla på det när du berättade det och det verkar som hela världen byter namn på allt helt friskt och att jag bara lyckats missa det totalt :)

   Radera
 2. Det här är både fasansfullt och roligt. Av princip avskyr jag alla slags namnbyten, men i Sverige har vi ju också gjort så där med bland annat engelska kungar; Henry som blir Henrik till exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja visst är det otroligt roligt och jo jag har när jag pratat om detta fått uppmärksammat för mig att även vi i Sverige byter namn utan problem på kungligheter men att jag varit helt blind för det. Det har bara blivit så tydligt för mig nu när jag bor här då alla kungligheter helt plötsligt har spanska namn. Är nästan lite sugen på att göra en jämförelselista för att se hur många namn de har i världen :)

   Radera
 3. Vi har ju tack och lov slutat med det i Sverige. Jag har ju läst rätt mycket om Tudor-England och kan bli smått halvgalen när man helt plötsligt börjar stöta på Henrik, Katarina, Anna, Maria och Karl och jag blir lite !X!!?!?!, speciellt när det börjar prata om Karl V och jag till slut inser att de pratar om Charles V.

  Skulle ju vara intressant om man helt plötsligt skulle få börja läsa om Prins Karl av Wales och hans son Henrik och barnbarn Georg. Tycker att det är så fruktansvärt fult att göra så mot verkliga människor. Okej om man byter på bokkaraktärer, men det är ju inte direkt så att om en spanjor flyttar till Sverige att vi börjar att kalla honom för Henrik istället för Enrique (eller vice versa... förhoppningsvis).

  Tur då att man har ett namn som få länder kan ändra på :P

  SvaraRadera
 4. Haha ja du har ett sådant bra och universellt namn. Själv får jag här heta lite vad som helst vilket är otroligt irriterande så kan tänka mig att man blir sur om man helt plötsligt heter Guillermo. Men jag hade nog inte reagerat på det så skarpt om jag inte bott här borta. Nu ser jag det överallt. Hemskt irriterande!

  SvaraRadera