måndag 20 maj 2013

Vi är inte sådana som i slutet får varandra

Tänk att så mycket klokt kan få plats i en förhållandevis normaltjock bok. Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg är en fantastiskt skriven, klok, rolig och helt underbar bok full med igenkännighetsfaktorer och funderingar. Vi får lära känna Cassiopeja som blev döpt efter stjärnbild och som blev till under en stjärnhimmel i Paris. Cassiopeja har vuxit upp med sin mamma i en liten stad någonstans i Sverige utan att känna till sin pappa och hon läser till jurist i Stockholm bland nya vänner som hon egentligen inte har någon relation till eller känner sig hemma med. Men ändå försöker Cassiopeja passa in för att hon någonstans tycker att hon borde. 
     Cassiopeja tror inte på kärleken. Istället är hon övertygad om att det är vetenskapligt bevisat att kärleken bara är ett påhitt av Hollywood. Allt det där ändras självklart den dagen då hon av en slump träffar den stora kärleken. Han med stort H och hela livet förändras för Cassiopeja.
     Det kanske låter som något av en chick lit bok det här men det tycker jag inte alls att det är. Det är en bok om livet, om saknad och sorg och om att överleva. En klok bok. Klok på det sättet att den är full med självklarheter och riktiga tankar. Jag skrattade högt för mig själv när jag läste den för att den är så full med sådana där tankar som man ständigt tänker. Absurdheter om livet och sådana saker som man borde tycka är normalt men egentligen tycker är jättelöjligt. Det är en sådan fantastiskt bok det här som är skriven av en väldigt duktig författare. Jag är väldigt spänd på vad Katarina Sandberg kommer skriva mer. För med tanke på att hon är ganska så ung så känns det som om hon kommer spotta ur sig bra böcker i framtiden. I alla fall hoppas jag på det.

Tack Gilla Böcker för rec.ex.
Kan köpas här och här.

6 kommentarer:

 1. Jag håller med, det är en klok bok. Den lockar både till mycket skratt och eftertanke. Älskade den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den underbar! Hoppas hon skriver en till snabbt:)

   Radera
 2. Åh, jag är också väldigt sugen på den! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också jättemycket om den! Se min recension här:
  http://ylvarosen.blogspot.se/2013/05/vi-ar-inte-sadana-som-i-slutet-far.html

  Jag håller inte med DN om att orden far iväg med känslostormarna.
  https://www.facebook.com/sunnerbobib?ref=hl#!/photo.php?fbid=506883506031635&set=a.303977676322220.75673.109388732447783&type=1&theater

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Nej det håller inte jag heller med om alls. Tyckte att hennes känslor var alldeles normala för en 20-åring...

   Radera