måndag 29 april 2013

Do you believe in faries? (Mitt-i-läsningen-pepp!)

"Do you believe in ghosts", var en fråga som jag ställde min tillika spökgalna vän för ett tag sedan varav hon svarade: "Im not sure, but I like the idea of their existence so much that it would make my very happy if they existed. Although something that I do believe in are faries". Själv har älvors existens aldrig varit någonting som jag har gått och funderat på någon gång men det kan bero på att älvor, även om de finns i vår folktro, inte längre är så genomslagskraftiga som spöken. I Grekland däremot, som min vän är ifrån, har älvor fortfarande genomslagskraft och ser ut som vi fast ändå inte.
     Varför jag tar upp detta är för att jag nu är mitt inne i läsningen av Dont breath a word av Jennifer McMahon och jag kan inte med ord uttrycka hur fantastiskt, underbar, läskig, vacker och otrolig denna bok är. Jag har ingen som helst aning om vad den har för genre då den passar in som skräckis, rysare, thriller, myspys-bok och älsklingsbok men skulle det finnas en genre som hette "genial" så skulle den här boken passa in där på första plats. Jag kan knappt släppa boken när jag tagit upp den och allting som stör min läsning är irritationsmoment. Och då menar jag precis ALLT! Även en paus för att hämta ett glas vin är irriterande. Ja då kanske ni förstår hur bra den är!? Än så länge kan jag bara säga att den var värd att vänta på i två år för mig för det var 2011 som jag fick upp ögonen för den först genom Pocketlovers hyllning och sedan genom Dark Places som även hon hyllade.
     Så för att klargöra poängen med mitt inlägg nu och varför jag pratar om älvor är för det första att denna bok handlar om en flicka som kanske blivit bortrövad av en älvkung (eller inte) utan att den skrivits som en saga (just nu är jag mest inne på att det är en skräckis); för det andra är den så bra att jag numerna kanske möjligen kan tänka mig att tro på älvor för de uppträder precis som min vän har berättat för mig; och för det tredje så: LÄÄÄÄS FÖR BÖVELEN LÄÄÄÄÄS!!!!! Jag lovar att ni inte ångrar er!

MVH
Från en som tror att detta kan vara världens bästa bok fast jag bara har läst 40% än så länge...

11 kommentarer:

 1. Just det, den här boken! Den åker direkt in på "att läsa"-listan ... känns som ett måste för min del! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Känns som om du skulle älska den här :D

   Radera
 2. Läste Pocketlovers och Dark Places recensioner på den och ja, nu hamnade den på läs-listan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla recensioner som jag har läst är verkligen extremt positiva. Och nu förstår jag varför :D

   Radera
 3. Yay, Jennifer McMahon är så himla bra! Älskar hybriden mellan thriller och övernaturligt (en annan författare som gör det bra är Andrew Pyper). Tyvärr verkar de övernaturliga inslagen vara som starkast här: hennes senaste, The One I Left Behind, är mer en vanlig - om än ovanligt bra - thriller. Men denna? Briljant, som sagt. Scenen i stugan när någon knackar på dörren får mitt blod att isas fortfarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja FY! Den där scenen alltså. Höll på att sätta popcornen i halsen. Så otroligt obehaglig! Är väldigt sugen på The One I Left Behind så tror att det får bli nästa på listan även om de övernaturliga slagen inte är så tydliga. Men om jag förstår rätt så finns de där någonstans och hägrar i de flesta av hennes böcker om även otydligt!? Andrew Pyper har jag bara läst The Guardians av som jag älskade men The Killing Circle verkar inte alls tokig :P
   Min önskelista är så lååång nu!

   Radera
 4. Åh ja, McMahon är bra, den här är nog kanske hennes allra bästa men jag har läst några till:

  http://bokbabbel.com/2012/12/10/mm-mcmahon/

  http://bokbabbel.com/2013/02/25/hade-fungerat-bra-aven-utan-thrillerinslaget/

  http://bokbabbel.com/2012/01/24/skogsmystik-i-vermont-woodsen/

  Samt "Promise Not to Tell" som jag tydligen inte skrivit något om :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men åh!!! Vill nu genast läsa alla på en och samma gång :D Tack för länkarna!

   Radera
 5. MÅSTE läsa den NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Men nu tänker jag INTE läsa mer om den för jag har en tendens att hata böcker som är totalt älskade om jag läst om den innan!! Zip!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha bra där! Det är svårt att hålla sig ifrån att läsa recensioner och åsikter om boken men jag är så glad att du klickade hem den. Ska nog klicka hem alla hennes böcker snart tror jag...när jag vågar bryta köpstoppet som jag egentligen har hehe

   Radera