tisdag 22 januari 2013

Gratis spökisar i ljudform, någon? (Eller städtips delux!)

Om jag inte minns fel var det på Twitter hos Elib som jag hittade in till Goodreads gratistips igår om vart man kan hitta just lagliga gratis böcker och föll direkt för en hemsida med gratis gamla klassiker som jag genast vill lyssna på. Det finns otroligt många fina böcker här och vad kan vara trevligare än att pigga upp en tråkig dammsugning som man har skjutit upp i en månad (jag) eller som livar upp när man har hela diskhon fylld till brädden och bara inte pallar diska men ändå måste (jag)? Så jag har siktat in mig på dessa fyra som nu har blivit utsedda till att bli mina nya "städböcker". Hatar ni också att städa men ändå måste så kan ni kika in här och hitta något trevligt att lyssna på under tiden. Nu finns det i alla fall lite hopp till att det ska bli lite renare hemma hos mig i framtiden...


The Picture of Dorian Gray by Oscar WildeThree Ghost Stories by Charles Dickens12 Creepy Tales by Edgar Allan Poe by Edgar Allan PoeThe Hound of the Baskervilles by Sir Arthur Conan Doyle


13 kommentarer:

 1. Jättebra tips, nu kan det kanske bli bättre fart på städningen här hemma också... :)Och otroligt snygga omslag på de där böckerna, framför allt Dorian Grey!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaja än så länge har det inte blivit någon fart på min städning men jag hoppas på helgen :P Och visst är de snygga! Jag är själv väldigt förtjust i Dickens!

   Radera
 2. Jag blir normalt inte rädd när jag läser böcker, men helt otippat tyckte jag att Baskervilles hund var riktigt obehaglig (men samtidigt mysrysig).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du! Jag läste den någon gång som riktigt ung och kommer också ihåg att jag tyckte den var läskig. Den där dimman och den där hunden. Hu!

   Radera
 3. Men shit, vilket bra tips!! Även om maken har ungerfär 100 000 ljudböcker (ok, kanske inte riiiktigt 100 000) så är det faktiskt roligt att hitta den själv.. Och gärna klassiker (han gillar mest sci-fi, men annat också:) som man kan ha på medan man t ex fixar middag eller något annat som gör att man har händerna upptagna.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa visst är de fantastiska!! Och visst är det fantastiskt med ljudböcker då man pysslar med något. Jag tycker att de är fantastiska som bakgrundsljud. Typ som radioteatern eller något liknande. Väldans mysigt. Funderar på att lyssna mig igenom hela Sherlock Holmes nu :D

   Radera
 4. Dorian Gray-omslaget är väl förresten hämtat från filmen eller? Minns jag helt fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jajamänsan! Såg filmen men tyckte att de var sädär så kände att det var dags att läsa boken också:)

   Radera
 5. Vilket superbra tips! Jag har velat komma igång med ljudböcker hur länge som helst men aldrig kommit till skott. Nu finns det ju faktiskt inga ursäkter längre när det är gratis, lagligt och lättåtkomligt (och dessutom böcker som jag verkligen vill läsa)! Så himla perfekt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad bra :D Som ...med näsan i en bok säger här under så är det lite olika kvaliteer på rösterna men vissa fungerar utmärkt. Hoppas du gillar det!

   Radera
 6. Har lyssnat på några av deras böcker (bla Three Ghost stories) men det är så varierande kvalitet på uppläsarna och vissa av de är riktigt jobbiga, särskilt en kille med skärande röst att jag gav upp...Synd, men den det finns säkert mycket bra att hämta där också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så synd! Det var någon som jag började lyssna på med konstig röst men Sherlok Holmes funkar i alla fall fint. Antar att det är så när man får något gratis, hehe.

   Radera
  2. Ja så kan det vara...Himla bra idé i alla fall!

   Radera