lördag 8 september 2012

För få kockar skapar Trasig Soppa

Rowan är en femtonårig tjej som drar ett tungt lass efter en familjetragedi. Hon tar hand om sin lilla familj och har förlorat nästan alla sina vänner och alltihopa är en stor trasig soppa. En dag knackar en kille henne på axeln och säger att hon har tappat ett negativ som egentligen inte alls är hennes men hon tackar och tar emot ändå. På grund av den här lilla händelsen förändras hela Rowans liv.
     Det här är en otroligt fin och varm berättelse om vänskap, kärlek, sorg och hur livet kan förändrar genom att man vågar vara modig. Jag föll pladask för Valentines språk och berättarteknik som är enkelt och mjukt samtidigt som det är fartfullt. Jag tror att jag var sen med att upptäcka Jenny Valentine men glad är jag nu över att jag har upptäckt henne. För detta är så fantastiskt bra. Jag slukade de 250 sidorna snabbare än ögat och fortfarande efteråt går jag och tänker på boken. Sen är det också väldigt skönt att läsa en ungdomsbok som inte handlar om vampyrer, änglar, varulvar eller annat oknytt och fantasifulla figurer. Alltså missförstå mig inte, jag gillar verkligen att läsa om det också men det här är lite mer på riktigt och om en alldeles vanlig tjej vars liv förändras i 360 grader. Det är nästan så jag skulle vilja tvinga alla att läsa den här boken så fin är den men det går ju inte. Så istället nöjer jag mig med om att säga att detta måste vara en bok som är helt otänkbar att inte gilla. I alla fall så älskade jag den och vill nu inhalera de andra som Valentine har skrivit. Som tur är verkar hon spotta ur sig böcker och förhoppningsvis fortsätter hon att göra så. Så läs nu snälla ni. LÄS!

Recensionsexempler från Atrium Förlag
Fler som läst och älskat: Boktoka och Bokgläntan

2 kommentarer: