tisdag 3 juli 2012

Var det någon som sa enkät?

Självklart vill jag också vara med och svara på sommarläsningsenkäten som jag hittade hos Eli och hos Bokstävlarna fastän det är vinter här i Argentina. Fast när ni har sommar i Sverige har ju jag sommar i sinne (och hjärtat) så sommarläsningen gäller faktiskt för mig med har jag bestämt. 

1. Bästa bok förra sommaren?
Helt klart The little stranger av Sarah Waters. En av mina absoluta favoritböcker och en bok som kommer följa med mig länge.

2. … och sommaren innan det?
Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga. Det var en sådan litterär uppenbarelse för mig att jag aldrig kommer glömma av den sommaren.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?
Åh, det blir svårt men Kaninhjärta älskade jag så den helt klart. Jellicoe Road som jag redan nu läst två gånger kan helt klart läsas om igen, Halvblod som kom ut i vintras och där man befinner sig på kyligare grader tycker jag också fungerar. Fast sedan också Gone Girl av Gillian Flynn som jag inte har läst än men suger på som en karamell.

4. Vad läser du mest på sommaren?
Jag tror jag läser YA-litteratur som mest. Förra sommaren läste jag Vampire Academy-serien och nu lustläser jag lite här och där inom YA-genren fast allt som befinner sig inom min trygghetszon fungerar. Bara det är lite lättare och luftigare litteratur på något vis.

5. Var läser du helst?
På en filt i gräset i skuggan av ett träd och med fågelkvitter. Bästa läsplatsen på jorden. Helst med en kopp kaffe eller med hallonsaft.  

6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?
Eld och Jag väntar under mossan samt Fledgling som jag toklängtat efter. 

6 kommentarer:

 1. Åh! Hade helt missat att du också gillar Gösta Berlings Saga! :D Den är en litterär uppenbarelse indeed. Nu gillar jag din boksmak ännu mer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag älskar den!!! Har en utgåva här hemma från 1903 (om jag kommer ihåg rätt). Bland det bästa som jag har läst faktiskt :D

   Radera
 2. Här fanns det många böcker som jag vill läsa. Minsann. Men har du alltså sommarläsning året runt då? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :D Fast nja när ni har vinter ja då har även jag vinter i sinnet. Väldigt konstigt det där men mitt vädersinne följer det svenska hehe.

   Radera