måndag 7 maj 2012

I Mörka Vrår trivs jag som allra bäst

Libby. En kvinna i så där lagom Lingonhjärtlig ålder med mörkt förflutet. En ganska så osympatisk kvinna med bror i fängelse för att ha våldsamt mördat deras mor och syskon och som sitter i fängelse på grund av att Libby som sjuåring vittnade emot honom. Det kanske inte då är så konstigt att Libby är, enligt sig själv, osympatisk. Personligen är jag extremt förtjust i Libby. Och i författarinnan Gillian Flynn är jag helt upp över öronen förälskad. Den här boken är så bra att det nästan gör ont i själen av att tänka på den. Den är så bra att man blir galen av att tänka på att man måste vänta i en hel månad innan man kan få tag på hennes nästa bok Gone Girl. Och ja! Den är så bra att man vill döpa sin blogg efter den. 
     Dark Places av Gillian Flynn är så bra att jag inte kan skriva någon rättvis recension om den. Det enda jag kan säga är att det är mörk, svart, ljuvlig och alldeles underbar och att det är en bok som jag tycker att alla borde läsa. Jag är också galet förtjust i att den är så fantastiskt oförutsägbar vilket gör att jag numera placerat Gillian Flynn på en väldigt hög pedestal. Och där tror jag att hon kommer få sitta länge.

Andra som älskar boken Dark Places är självklart bokbloggen Dark Places men även Bokstävlarna, Bokbabbel, Fiktiviteter, Calliope Books, Snowflakes in the rain och många många fler.

7 kommentarer:

 1. Mörk, svart, oförutsägbar - jag blir intresserad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa den är så bra att det knappt finns ord. En av de bästa jag läst faktiskt :)

   Radera
 2. Den ligger redan på min nyfiken-på lista, men tack för att du påminde mig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :D Tycker du gör helt rätt i att vara nyfiken. SÅ otroligt bra :)

   Radera
 3. Nu har jag galet höga förväntningar på den! Den står i bokhyllan och bara väntar...som så många andra böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, härligt :D Själv försökte jag inte ha så höga förväntningar men sånt är ju svårt när alla älskar den. Nu kan ju i alla fall jag säga att alla hade rätt :D

   Radera