måndag 19 december 2011

The forgotten garden. Nytt bokäls!

Jag vet inte vad det är med mig och Kate Mortons böcker. De tar evigheter för mig att läsa och då är jag i vanliga fall en snabb läsare. De två böckerna som jag har läst av Morton är historiska familjeberättelser där det egentligen inte händer så mycket. Det här är alltså ingenting som man ska läsa om man är ute efter action. Fast det betyder inte att böckerna är tråkiga. Tvärtom är Kate Morton båda böcker för mig fullspäckade med myspysläsning och jag misstänker att det är myspysläsandet som gör att jag läser hennes böcker så långsamt. Som om jag vill götta (västgötaslättamål) in mig så mycket som det bara går.
     The forgotten garden handlar om en liten tjej som i början på 1900-talet kommer iland i Australien alldeles ensam och boken går ut på att lösa denna lilla flickas mysterium. Detta löser Morton på det viset att vi får följa den lilla flickans värld och tankar, hennes "Authoress" värld och tankar, flickan som vuxens värld och tankat plus hennes barnbarns värld och tankar samt många fler. Vi slängs fram och tillbaka genom 1900-talet och får ta del av en historia som är alldeles fantastisk. Jag antar att jag inte ens behöver nämna att jag älskar den här boken. Om ni läser den här boken får ni även svar på varför jag tycker att det är så spännande med släktforskning. För detta är en historia som är otroligt spännande att få ta del av. Fast faktiskt inte så chockartad eller konstig som man kan tro. 
     Gillar man The distant hours så kommer man garanterat också gilla det här för det är helt omöjligt för mig att inte älska det.

4 kommentarer:

 1. Alltså, Morton är lite som Sarah Waters för mig. Jag har två böcker i hyllan och ändå har jag inte läst! Fast jag är helt övertygad om att det är böcker för mig. Fast det är kanske för att de är sådana tegelstenar som det tar emot lite. The Distant hours tar upp plats som tre andra böcker, nästan fyra i min bokhylla.:)

  SvaraRadera
 2. Haha, jag vet! Den är gigantisk! Men oh så underbar. Läs den när du har tid. Skulle nog bli utmärkt sommarläsning tror jag :) Ett av årets bästa helt klart.

  SvaraRadera
 3. Nu har jag bara 40 sidor kvar i densamma och hoppas på att ögonlocken inte skall tyngas innan jag har läst klart ikväll. Recension kommer inom kort! Jag älskar också Mortons myspys och jag har Distant Hours kvar faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Åh så härligt att du har The distant hours kvar!! Den är också helt fantastiskt. Faktiskt lite bättre är The forgotten garden. Ska gå in och läsa din recension nu :)

  SvaraRadera