onsdag 30 november 2011

Jag stavar inte bara illa, jag slarvläser andras inlägg också...

Tess på Pocketlover får här en officiell ursäkt för att jag har slarvläst hennes inlägg. Inte för att det är någon ursäkt men ibland har jag så lite tid att läsa inlägg att jag läser dem fort och slarvigt bara för att hinna och då kan det bli fel. Det är inte så snyggt gjort så går därför på Påhittade nöjens linje och ger mig själv nu härmed ett gult kort.  
     Jag kan också skylla på att jag är så beroende av att läsa bokbloggarinlägg att jag hellre slarvläser inlägg än inte läser alls. Att jag och kanske många fler med mig är litteraturmissbrukare etablerade Saras perspektiv igår med den roliga kommentaren


"de olika kriterierna för ett beroende går ju faktiskt att passa in på oss boknördar ganska bra.

”Upptagenhet. Personen är helt upptagen av aktiviteten i fråga. Det mest av ens vakna tid går åt till att fundera över aktiveteten.”
och
”Återfall. De flesta som är beroende av något försöker någon gång sluta. Återfall är mycket vanliga, och leder ofta till att samma nivå av missbruk återupptas.”
(Vilket mycket väl kan beskriva ett försök till köpstopp)"

4 kommentarer:

 1. Slarvläser gör vi nog alla. Fast jag försöker ta itu med det problemet genom att prenumerera på feeds. Visst, kollar jag inte mina feeds tillräckligt ofta blir det ett överflöd av inlägg. Dilemma som lätt resulterar i slarvläsning!

  SvaraRadera
 2. Leah Alexandra: Visst är det svårt det där. Jag har en hel del bokbloggar som jag följer men ibland hinner man bara inte med :)

  Tess: Tack :P

  SvaraRadera
 3. Tips om terapimetoder mottages! :D

  SvaraRadera