tisdag 2 augusti 2011

Jane Eyre overload

För ett tag sedan köpte jag in både boken Jane Eyre och BBC:s filmatesering från 2006. Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig i och med att jag inte alls någonsin läst på om vad Jane Eyre handlar men jag tänkte att om BBC filmatiserat det, så måste det vara bra. I år släpptes även en helt ny filmatisering av Jane Eyre, (klickar man på bilden så kommer man dit). 
     Nu har jag fortfarande inte hunnit med att läsa boken. Däremot såg jag hela BBC-serien igår. Fyra timmars oupphörligt tittande på grund av att jag inte kunde stänga av eller pausa. Min sambo fick ingen som helst kontakt med mig och därefter drömde jag långa scenarier om Jane Eyre och hennes mörka gotiska men åh så vackra värld. Jag grät, skrattade, rös om vartannat och fullkomligt älskade det rakt igenom. Nu vill jag överge allt för att nu sätta tänderna i boken. För om serien är så här fantastiskt bra, tänk bara hur fantastisk boken måste vara.

2 kommentarer: