söndag 24 juli 2011

Potter saved my day...

Från det ena till det andra. Har ett tag haft rejäl skrivångest. Inte så att jag inte har kunnat skriva, för det har jag men det har gått så extremt långsamt plus att jag har inte vetat vilken ända jag ska börja på varje gång jag öppnar skrivmappen på skrivbordet. Så det har alltid slutat med att jag mer har suttit och pillat med layouten på manuset än någonting annat. Suttit och funderat på vad som är den bästa layouten samt vilka indrag jag ska ha för att manuset ska bli så lättläst som möjligt. För det är någonting som jag har lärt mig med tiden, layouten är minst lika viktig som innehållet. Nästa...
     I vilket fall som helst så löste jag det för ett tag sedan. Eller lättare sagt så löste Annika det åt mig på sin blogg Alkb.se i sitt inlägg om värdefulla tips för den som vill försöka bli utgiven. Efter att slaviskt ha följt den mallen som följde det inlägget så känner jag att jag har layouten klar. Visst kan det ändras senare men just nu behöver jag i alla fall inte tänka mer på det. Problem ett löst.


Sen det här med att det går trögt att skriva löstes igår när (Annika igen via twitter) länkade via Harper Collins en artikel om hur J. K Rowlings skrivprocess framskred. En fantastiskt bra artikel som beskriver hur Rowlings i sju år formulerade hela Harry Potter historien i sitt huvud innan hon ens började skriva. I och med denna artikel så förstod jag varför det går trög för mig att skriva. Min historia är inte riktigt färdigformulerad än. Det finns delar som jag inte riktigt vet hur jag ska utveckla eller hur jag ska lösa. Istället för att skriva den timman eller timmarna om dagen som jag lagt undan åt mig ska jag nu istället sätta mig och använda mig enbart av fantasin. Nu sitter inte jag här och påstår att det kommer hjälpa mig att skriva nästa Harry Potter, bara att min skrivångest totalt har lyfts från mina axlar. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Passande nog så är jag även mitt uppe i min första Harry Potter bok.
2 kommentarer:

  1. Det tar nog valdigt lang tid for en historia att vaxa klart. Ta din tid, det kommer skall du se!

    SvaraRadera
  2. Tack Emma! Ja det tar evigheter. Ibland väldigt frustrerande men oftast ganska skönt :)

    SvaraRadera