fredag 20 maj 2011

Min fredag

Jag har faktiskt fått ganska mycket skrivet på min bok idag. Det händer inte så ofta med tanke på hur besvärligt det är med att researcha och hur besatt jag är att få historisk fakta och miljöbeskrivningsfakta helt rätt. Det kan ta mig en hel dag att ta reda på vilket håll solen går upp i förhållande till ett visst berg till exempel. Får min romangestalt solen i ögonen eller i nacken? På vilken sida om berget ligger sjön och på vilken sidan måste man ta sig upp om man kommer från ett visst håll och så vidare...
       Sen har jag skrivit en hel del adresser på bröllopsinbjudningarna samt sytt och klistrat en hel del karnevalutstyrsel till bröllopsfesten så att våra gäster kan leka lite brasiliansk karneval som är standard på ett argentinskt bröllop. Tack och lov då för att ljudböcker och Sookie Stackhouse finns. Det blir så mycket roligare att sy och klistra när man får lustfyllda övernaturliga varelser i öronen. Just nu lever, andas och sover jag med Sookie Stackhouse. Lite varulvsläsning blir det också på kvällarna med Maggie Stiefvaters Shiver som jag dök på två sekunder efter att jag avslutat Cirkeln. Att blanda Sookie med Shiver kan bli lite förvirrande ibland när jag inte vet vilken varulv i vilken bok som har gjort vad men jag antar att det är sådant som man får ta när man hetsläser. 
           Slutligen lyckades vi även här hemma reservera hotellet till vår bröllopsresa till Karibien. Det är långt kvar till att vi åker men har redan planerat att ta med mig och läsa Själens Osaliga Längtan av Audrey Niffenegger samt Relentless av Dean Koontz. Känner att det har varit en hyfsat effektiv dag ändå. Så effektiv att jag nog kan lägga mig i badet och läsa lite...

Bröllopskarnevalpryttlar under konstruktion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar