måndag 30 maj 2011

Lästa böcker i maj

I början på maj försökte jag mig på något så modigt som en läsplanering för maj månad i Enligt O-anda. Enligt min planering skulle jag läsa Anne och Even Holt: Flimmer, Frances Hodgson Burnett: The Secret Garden, Elsie Johansson: Mosippan, Selma Lagerlöf: Kejsaren av Portugallien, Maria Gripe: Skuggan över stenbänken, Elin Wägner: Norrtullsligan,Maggie Stiefvater: Shiver och Maggie Stiefvater: Linger. Detta för att bara någon timme senare ändras till detta:

Säkra: Anne och Even Holt: Flimmer, Frances Hodgson Burnett: The Secret Garden, Selma Lagerlöf:, Kejsaren av Portugallien, Maria Gripe: Skuggan över stenbänken, Maggie Stiefvater: Shiver 
Osäkra: Maggie Stiefvater: Linger, Elsie Johansson: Mosippan, Elin Wägner: Norrtullsligan 
Bubblare: Amanda Hellberg Döden på en blek häst , Åsa Schwarz Och fjättra Lilith i kedjor, Koontz Darkfall      

Nu när maj snart är slut och resultatet är inne så ser att fröken Lingonhjärta klarade av att läsa tre av dessa böcker samt påbörja en som jag totalt sedan ratade. Sen var jag riktigt ambivalent i mitt läsval och kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle påbörja men har nu hittat rätt. Jag kan nu med säkerhet säga att jag inte ska göra någon läsplanering för juni månad. Det få räcka med att jag har en någon sånär sommarläsning planerad. 

Färdiglästa maj 2011:
Anne och Even Holt: Flimmer (recension är på väg)
Frances Hodgson Burnett: The Secret Garden
Mats Strandberg, Sara Bergman Elfgren: Cirkeln
Amanda Hellberg: Döden på en blek häst
Charlaine Harris: All Together Dead
Charlaine Harris: From Dead to Worse
Charlaine Harris: Dead and Gone
Charlaine Harris: Dead in the Family
(Sookie Stackhouse-serie recension skrevs även)

Påbörjade maj 2011:
Simone de Beauvoir: The Second Sex (nästan klar)
Maggies Stiefvater: Shiver (gav upp, för trist)
Deborah Harkness Alla själars natt (påbörjat men lagt åt sidan så länge)
Richelle Mead: Vampire Academy (påbörjat och älskar)
Charlaine Harris: Dead Reckoning (att jag älskar denna behöver jag väl knappast nämna)

2 kommentarer:

  1. Tyckte mycket om Att fjättra Lilith i kedjor och har även jag läst ut cirkeln.Fast idag så jag räknar den till junis läsning=)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du gillade Att fjättra Lilith. Den ligger högt upp på min läslista nu.
    Ska bli roligt att se vad du tyckte om Cirkeln sen också =)

    SvaraRadera