onsdag 20 april 2011

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

Den här boken läste jag för ett tag sedan nu men har fått vänta på sin recension. Jag antar att det passar bra ihop med att jag väntade länge med att läsa den, fastän att jag ville läsa den redan när den kom ut. Den fanns där inne i huvudet ganska länge och pockade på uppmärksamhet. Fast jag är glad att jag inte läste den på direkten för det här var en bra klassisk deckare. Jag listade dock ut förövaren ganska snabbt vilket inte alltid är så skoj även om man känner sig smart och duktig. Språket är väldigt enkelt och ibland lite för enkelt för att vara i min smak men det hindrade inte mig att fullkomligt sluka boken.
      Handlingen utspelar sig i Brantevik och om en försvunnen höggravid kvinna vilket lätt skapar starka emotionella känslor hos läsaren. Det är heller inte så ofta att deckare handlar om gravida kvinnor. I alla fall inte som jag kan på rak arm komma på. Sen tycker jag även att Sofie Sarenbrants författarstil påminner mig lite om Läckbergs. Någon som jag bör veta i och med att jag häromdagen insåg att jag läst alla Läckbergs böcker. Det är en deckargenre som jag brukar kalla för: husvagnsdeckare. En typ av deckare som alla kan läsa och tycka om, som kan läsas på semestern eller på bussen och som kan läsas av både unga och gamla. Ett ganska säkert kort om man vill läsa en bra deckare.
      Så nu ser jag fram emot att få läsa Sofie Sarenbrants nästa och precis nyutgivna bok som jag vann hos Hyllan för några dagar sedan och som är en fortsättning på Vecka 36. Det är härlig när fortsättningen kommer så pass snabbt efter men jag måste ge ett varnande ord innan du läser: Det förekommer grova särskrivningar i epub-formatet. Nu har jag inte sett det inbundna formatet men misstänker att dessa särskrivningar blev till i själva omvandlingen från pdf till epub-format. Så är du särskrivningsallergiker, läs pappersvarianten.

Titel: Vecka 36   Författare: Sofie Sarenbrant   ISBN: 9789173516822   Förlag: Damm förlag   Utgivningsår: 2010   Format: Epub   Sidantal: 300   Genre: Deckare    Finns att köpas här och här och lånas här   Betyg: 3/5  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar