fredag 8 april 2011

Stenhusets hemlighet

Tänk dig ett stenhus. Ett sådant där stort grått stenhus som man ibland kan se på den svenska landsbygden. Du vet, ett sådant hus som får en att alltid tänka: Nej, usch för att bo i det där huset, där spökar det säkert, när man åker förbi med bilen. Ett hus som har konstiga vinklar, skuggskepnader bakom gardinerna och förfallen trädgård. Som alltid får en att rysa av obehag när man bara tänker på det. 
         Till ett sådant stenhus flyttar Ella. Ja, du vet Ella. Hon som ska börja sjätte klass och vars mamma jobbar på Universitetet som forskare. Vars pappa jobbar på kontor med något som Ella inte riktigt vet vad det är och vars pappa som kanske inte flyttar med till stenhuset. Ja, Ella. Du vet hon som är livrädd för hästar.
           Ella trivs inte på landet dit hon har flyttat. Det är väl inte så konstigt. Ingen gillar väl att flytta heller. Inte heller trivs hon i skolan och med sina konstiga klasskamrater. Den ende som Ella trivs med är hennes nye vän Jakob. Fastän han går i sjuan och fastän hon tror att han är lite kär i henne. Jakob gillar arkeologi och gräver i skogen hela dagarna efter skolan. Ibland hittar han gamla saker som människor någon gång har ägt.
          Du vet, Ella börjar drömma så konstigt. Så konstigt att hon inte vet om det är dröm eller verklighet. Kanske är det båda. Vad tror du? Kanske är det spöken som spökar. Eller är det det? Alla säger att hon bor i ett spökhus men Ella tror att det är någonting annat. En hemlighet. Stenhusets hemlighet. Du vet, det börjar hända spännande saker för Ella. Riktigt läskiga saker. Mörka, dunkla, men levande, härliga och berättande äventyr. Kanske vågar du följa med henne? Jag tycker nästan att du måste. Jag lovar att Ella kan hålla dig i handen. Eller kanske Jakob kan göra det för han är också med på äventyret. För det är just det vad det är. Ett riktigt spännande äventyr. Häng med!      


Titel: Stenhusets hemlighet
ISBN: 9789150218343
Författare: Annika Widholm
Förlag: Berghs förlag
Ålder: 9-12 år
Sidantal: 200
Utgivningsdatum: 2010-08-16
Material: inbunden
Genre: Ungdom
Betyg: 4/54 kommentarer:

 1. Ja!! Skulle egentligen bara leta efter spännande bok till min systerdotter men fastnade helt själv. Glömde betygsätta den. Gör det nu:)

  SvaraRadera
 2. Jag har lyssnat på början av den men jag tog en paus och nu blir jag lite nyfiken på att fortsätta lyssna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag. Gillade den jättemycket :)

   Radera