måndag 11 april 2011

Per Morberg och jag

Lite sent om sido (i och med att jag får använda SVTPlay) så såg jag Babel idag och glad blev jag när en av mina favoritkockar var med, nämligen Per Morberg. Jo jag vet att han är kock/skådespelare/mångsysslare/hatad/älskad men jag kan inte låta bli att gilla honom som både skådespelare och TV-kock. Hans matlagningsprogram gör mig alltid glad plus att det får MIG att vilja laga mat. Och det säger en hel del. Fråga bara min sambo. Jag tycker om när maten blir till en konstform och när matlagningen blir till genom litteraturreferenser. Jag gillar när Per Morberg håller upp en tomat och utropar; "Titta på denna tomat, vilket konstverk!". Jag förstår att detta kanske känns tokfånigt för många men för mig fungerar det alldeles utmärkt. Per Morberg får mig verkligen att vilja laga mat och njuta av det samtidigt. Sen att han har en förmåga att skapa en känsla som gör att det känns som om man verkligen sitter där i hans kök med hans stora familj är bara ett gigantiskt plus. 
         Så för er alla som gillar Per Morberg så tycker jag att ni ska kolla in hans bok; Morberg: Scenen, livet och konsten att laga mat för den är  lika underhållande som hans matlagningsprogram. Sen tycker jag att ni ska införskaffa den som ljudbok. I vilket fall fick den mig att må toppen. 

Titel: Morberg
Författare: Per Morberg
ISBN: 9789174330380
Förlag: Bonnier audio
Inläsare: Per Morberg
Utgivningsdatum: 2010-04-30
Finns att köpas här
           Ps. Sen har jag nu äntligen skrivit en lång beskrivning av mig själv här. Med foto och allt.   

4 kommentarer:

 1. HEJ!!! Jag läste precis din fina beskrivning om dig själv. Underbart! Så kul att se dig på bild =)
  Bra du skrev där med att du recenserar mest hur böckerna känns. Så gör nog jag också lite grann.
  Jag är så glad att jag har hittat din blogg. Du skriver så bra och genomtänkt.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med "boktagen", kul att läsa om dig, och häftigt att ha kontakt med varandra världen över :)och tack för tipset om Morbergs bok som ljudbok, den ska jag lyssna på.

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du vill vara med i bloggstafetten. Din publiceringstid är 20.00, hoppas att det funkar. Mer info kommer.//enligt O

  SvaraRadera
 4. Tack Boktagen och tack Erika! Blir lite generad av så fina kommentarer. Som ni kanske har märkt (i statistiken kanske) så är jag en stor fan av er med. TACK!!!

  Hej Linda! Tack och vad skoj att få vara med! 20.00 fungerar alldeles utmärkt för mig. Ska nu genast sätta mig och fundera ut vad jag ska skriva.

  SvaraRadera