måndag 18 april 2011

Gratis e-böcker. Eller hur man skapar sin egen epub

Borde egentligen skriva på min E-uppsats men så blev jag helt plötsligt distraherad av google igen. Eller egentligen blev jag distraherad det faktum att många av mina e-böcker i mina studier måste läsas min dator och inte på min ipod som jag föredrar. Format som jag kan läsa på min ipod är pdf och epub vilket ledde till att jag började leta efter hur man gör epub-filer. När jag satt här och letade (hittade förresten en bra informationslänk som du kan läsa här), så hittade jag även en webbsida med gratis, lagliga e-böcker. Vad sägs om böcker som Juvenilia I, II och III av Jane Austen, A room with a view av E M Foster eller The portrait of a lady av Henry James? Det finns några riktiga guldklipar här som kan laddas ner i både epub och pdf men även i andra format. Det finns även böcker av författare som jag aldrig ens hört talas om. Till exempel Lady Susan av Jane Austen. Så om ni gillar romantiska klassiker, historiska böcker och historiska biografier, kolla då in här.  

5 kommentarer:

 1. Det är lätt att göra om filer till epub. Ladda ner Calibre.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag upptäckte detta. Även Open Office ska fungera fint. Fast i och med att jag har vanliga Office så ska jag ta och kolla in Calibre istället. Tack :)

  SvaraRadera
 3. Glömde säga att jag tycker mycket om din beskrivning av dig själv på din blogg. Sjukt roligt!

  SvaraRadera
 4. Haha, tack. =)

  Det finns verklgen väldigt många fina klassiker att läsa som finns gratis som ebok.

  Jag fyllde på min läslista med en hel hög när jag gick igenom de databaser som finns, t ex gutenberg.

  Sedan ska man ju inte heller glömma bort bilbioteket. Det är väldigt smidigt att låna eböcker. Inte behöver man komma ihåg att lämna tillbaka dem i tid heller. Omlån? Inga problem. =)

  SvaraRadera
 5. Gutenberg hade jag verkligen helt glömt bort!! Tack för påminnelsen :)

  Sen har du helt rätt. Man får inte glömma av biblioteket. Jag lånar e-böcker där konstant utan att behöva betala tillbaka skulder som jag annars brukar få göra på biblan...:)

  SvaraRadera