tisdag 1 mars 2011

Handbok för äktenskapsrädda

Har suttit och läst lite bokbloggar de senaste dagarna och stött på en bok som jag totalt lyckats missa, nämligen Committed: a sceptic makes peace with marriage av Elizabeth Gilbert. Om jag inte har fel så så heter den I nöd och lust på svenska. Hennes tidigare bok Eat Love Pray var jag sådär förtjust i för att jag för det första redan kände att hennes historia för mig var passé och för det andra för att jag tycker att hon rabblar på för mycket. Ska jag vara helt ärlig så tror jag att jag inte ens läste klart boken utan tittade på filmen istället. 
       Fast hennes nyutkomna bok Committed tilltalar mig mer. Anledningen till detta är för att jag ska själv gifta mig i år och för att jag är en skeptiker till giftermål som princip. Missförstå mig inte nu. Jag älskar min blivande man över allt annat och ser otroligt mycket fram emot att få lagliga papper på att vi har förhoppning om att spendera hela livet tillsammans. Att faktiskt han vill spendera hela sitt liv med mig. Otroligt romantiskt. Plus att jag är inte rädd för förhållanden så jag vet att det är mest ordet giftermål som jag känner lite obehag för. Varför jag känner detta obehag har jag förstått detta år är garanterat för att jag är skilsmässobarn. Mysteriet är inte större än så. 
        Så jag har gett mig på denna bok nu, redan lite irriterad på hennes rabblande men med förhoppning att den kanske kan skänka mig några goda idéer eller dämpa min skeptims till ordet giftermål. Så jag återkommer om några dagar med mer fullständig recension.         


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar