fredag 28 september 2018

Skogen - A Friday Horror Story


Skogen! Jag älskar skogen! Som uppvuxen vid skogsbrynet spenderade jag mycket tid i skogen som barn. Faktum är att jag spenderade nog mer tid i sällskap med träd än något annat. Det är iallafall så jag minns det. Och denna vansinniga kärlek till träd och skog verkar gå i arv då min treåriga dotter även hon är både en trädkramare och en skogsälskare. 

Fast även om jag känner sådan stor kärlek till skogen så är jag även lite rädd för den. Det känns i hela kroppen när man går in i en okänd skog. Där stockar och stenar och varenda krök är ny och personligen känner jag mig alltid betraktad. För man vet aldrig vad som spejar på en bakom träden. Och det är ju självklart denna skräckblandade kärlek som gör att jag är så förtjust i skogen. Skogen är ett levande organ som man bara måste respektera. 

Fast tänk om det verkligen finns någonting eller någon i skogen som håller ett öga på dig? I Wychwood Forest ,Oxfordshire i England så rapporteras det ofta om besökares upplevelser i skogen och det faktum att de känt sig betraktade där. Att någon har följt efter dem och stirrat dem i nacken under hela besöket. Det finns även många rapporter om att någon har tagit dem på axeln eller ryggen och när de sedan har vänt sig om så har det inte funnits någon där. Ljuden av hästhovar, viskningar och skrik ska eka genom den ödsliga skogen och en stark känsla av illamående ska även drabba många besökare. Även en häst och vagn som körts av en man med två gråtande barn ska ha setts vid ett flertal tillfällen. Det ska även finnas ett speciellt träd, även kallat "the hanging tree", där en viss speciell känsla ska infinna sig. (Ni kan nog gissa varför.) Detta är bara några av många ganska så läskiga händelser i den här underbara och skräckinjagade skog och som ni självklart förstår redan så är Wychwood Forest en väldigt historisk plats. Det faktum att skogen till stor del består av uråldriga träd, vissa så gamla som upp till 700 år gör för mig hela platsen helt magisk. Detta är absolut en plats som jag vill besöka en dag. Oavsett om någon kommer knacka mig på axeln eller inte.

Vill ni hitta mer att läsa om denna vackra och läskiga skog kan ni kika in och googla loss lite här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar