tisdag 24 januari 2012

Bokskriveri, bokskrivera

Det senaste året har jag knappt skrivit någonting på min bokidé. Nada, zip, inte ett jota. Istället har jag läst och en ny idé har fått gro in sig. För varje dag mognar den och för varje dag känner jag mig mer och mer säker på min idé. Jag kan miljön utan och innan, huvudgestaltens psykologiska inre och fysiska yttre är format och plotten är klar. Nu ska jag bara sätta mig och skriva ner den också. Det blir den största utmaningen för tillfället. Så i lådan med dig gamla bokidé för här ska skrämmas.  


ambrose bierce ~ das spukhaus und andere geistergeschichten

7 kommentarer:

 1. Jag önskar också att jag hade en bokidé! Men jag tror att om jag skulle försöka mig på att skriva något så skulle jag bli rädd att det var något jag läst någongång, någonstans. Dessutom har jag alldeles för dålig fantasi, tror jag. Men visst lockar tanken! Lycka till med ditt skrivande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D
   Mitt problem är nog att jag har för mycket fantasi så jag har massor av bokidéer :) Sen så snor ju författare hej vilt så jag tänkte som så att om jag läser massa böcker hela tiden så kan det kanske bli en kombination av dem alla. Typ. Fast sen gäller det ju som sagt att sätta sig ner och skriva. Det är min allra största utmaning.

   Radera
 2. ...men om den är inspirerad av BILDEN (vilken bild!!) så måste den bli bra! Längtar redan.=) Jag kommer aldrig att få ur mig något alster. Jag menar, jag kommer aldrig kunna nå ens halvvägs i jämförelse med allt jag läser så känns knappt lönt. Skriver inte aaaaalls lika bra.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är bilden heeelt fantastisk!!! Det är ett foto faktiskt och som man får låna och som jag absolut har som inspiration. (Fotografen har fler fina om man klickar på fotot). Jag har alltid två röster i huvudet när det gäller skrivande. Den ena som talar om hur värdelös jag är och inte ALLS kan skriva och den andra som sitter och skriker om att jag faktiskt KAN skriva om jag bara ge mig fan på det. Sen tänker jag på alla dåliga böcker som finns. Något halvbra borde jag väl kunna få ur mig i alla fall. (Prestationsångestpepp! Svår balansgång det där) :)

   Radera