måndag 27 juni 2011

Tegestenskärlek och sommarkaos

Ujujuj vad Alla själars natt (A discovery of witches) av Deborah Harkness är bra. Ska jag vara helt ärlig så tog det ett tag innan jag började känna att det är en riktig bladvändare men nu är jag helt fast. Den här boken tar också tid att läsa, vilket passar mig utmärkt för tillfället. Också helt försåtligt med tanke på att boken är cirka 700 sidor lång och väldigt detaljrik. Fast boken skulle aldrig ha kunnat bli kortare. Den är faktiskt med sina 700 sidor helt perfekt. 

Sen har jag också upptäckt idag att min planerade sommarläsning är i total kaos. För just nu har jag arton olika författare på min lista, där flera av den har skrivit mer än en bok. Vissa har till och med skrivit mer än tio. Till råga på det så väntar jag även på de där böckerna som jag beställde på midsommarafton. 

Nu känner jag mig så där lässtressad igen...

4 kommentarer:

 1. Ah, lässtressen. Den visar sitt fula tryne även hos mig då och då, även om jag försöker mot bort den så gott jag kan.
  Lite därför jag sällan gör detaljerade läsplaner. För då blir jag oftast bara ännu mer stressad och till slut vägrar jag läsa någon av de böcker jag själv har skrivit upp på läslistan...

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Man ska inte planera sin läsning. Jag tyckte däremot att jag skötte den ganska bra med att ha den så pass öppen som jag hade den. Fast ska nog ge upp allting som har med planering att göra nu och bara lustläsa :)

  SvaraRadera
 3. Hur lång tid tog det innan du kom in i den då? För jag kämpade o kämpade men det var bara lovande som inte tog sig ordentligt så jag la faktisk bort den...

  SvaraRadera
 4. Vet du, det tog nästan 200 sidor. I vanliga fall hade jag gett upp efter 50 sidor men höll i för att jag hade känslan av att det skulle klicka till och bli riktigt bra någonstans.

  Fast jag gav faktiskt också upp första gången jag började på den men sparade tills jag kände att jag hade tid till den och tålamod. Den är ganska tungläst tycker jag ändå fastän jag älskar den.

  SvaraRadera