onsdag 22 augusti 2018

To All the Boys I´ve Loved Before


Som jag redan baserat ut så är jag helt fast i Jenny Hans böcker om Lara Jean Song och hennes systrar. Fast vägen dit var faktiskt inte spikrak. Faktum är att jag läste nästan hela boken lite tveksamt för om jag ska vara riktigt ärlig så känns den inte alls trovärdig. Alla karaktärerna känns lite för bra, lite för perfekta. Fast å andra sidan så kanske det är det som gör att boken blir så härlig att läsa. Det kan vara skönt att ibland få en stor dos av ren litterär lycka. För det är precis vad denna bok är. En stor dos av härlighet. För när jag läst ut den här boken var jag bara tvungen att få umgås mer med Lara Jean och tack och lov finns det en uppföljare.

Lara Jean har två systrar. En storasyster och en lillasyster vilka båda spelar en stor roll i hennes liv. Hon är duktig i skolan och älskar att baka. Hon har haft fem stora förälskelser i sitt liv och varje gång hon varit förälskad och sedan försökt ge upp denna förälskelse så har hon skrivit dessa personer var sitt kärleksbrev som hon sedan sparat i en hattlåda. Enbart för henne egna räkning. Fast så en dag så postas dessa brev av någon okänd person och Lara Jean får nu ta hand om konsekvenserna. Som redan nämnt så tyckte jag boken bara var ok när jag började läsa. Fast ju mer jag läste, ju mer trivdes jag. Någonstans mellan allt detta bakande och Lara Jeans ångest så fastnade jag. För det är väldigt trevligt att vara hemma hos familjen Song och i Lara Jeans huvud. Och även om allt är lite för perfekt så är det också så skönt att det är så. Så enkelt och härligt och underhållande. Jag slängde mig som sagt över uppföljaren och om ni inte visste det så finns filmen nu ute på Netflix. Själv har jag inte sett filmen än men jag sparar den tills jag läst ut P.S. I Still Love You som för övrigt är lika bra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar