fredag 7 augusti 2015

Hemsökt: spökerier i Stockholms län

Tänk er kalla händer som sträcker sig efter er hals mitt i natten, eller varelser i skogen som förföljer er ljudlöst men ändå snabbt, eller att du vaknar av röster när du vet att du är helt själv i huset. Tänk er nu att detta sker på platser som du kanske passerar till jobbet varje dag.
      Det här är en bok som har tagit väldigt lång tid att läsa. Långsamt har jag tagit mig igenom berättelse för berättelse med rysliga inslag och jag har verkligen både myst och ryst igenom hela den här boken. Hemsökt är full med spökliga historier om platser som är för många av oss väldigt bekanta. Vi befinner oss nämligen i Stockholm med omnejd. Författaren Petter Inedahl har under flera år åkt omkring i Stockholm och samlat in över hundra berättelser som kan få vem som helst att bli mörkrädd och har lyckats skriva en bok som både är intressant om man gillar berättelser om hemsökta platser och intressant om man gillar historia. För även om berättelserna är korta så  ryms väldigt mycket i dem. Sedan är boken fylld med vackra foton vilket givetvis är ett plus.
     Jag tycker väldigt mycket om den här boken för det är en bok som man kan ha liggandes på nattduksbordet och gå tillbaka och läsa i utan att känna att berättelsera blir uttjatade. Jag har många favoriter men om jag ska berätta om en så är det spöket på Sigtuna Hotell som jag tänker på först. Antagligen nog för att jag känner väldigt bra till Sigtuna men också för att när man går i Sigtuna så kan man nästan känna av dess långa historia i luften man andas. Att Sigtuna skulle vara fullt med spöken skulle inte förvåna mig alls. Andra ställen som det berättas om i den här boken förvånade mig däremot men vill ni vet mer så tycker jag att ni ska läsa om det själva.

Förlag: Carlsson Bokförlag
Finns att köpa här eller här
Recex

2 kommentarer:

  1. Ååå!! Låter precis som en bok för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättefin! Och en bok man kan läsa länge då det är så många berättelser. Perfekt om man är dödstrött men vill läsa lite också.

      Radera