fredag 11 oktober 2013

Nedräkning till när saker och ting ska börja.

Jag tycker att det är fredag hela tiden. Det känns så i alla fall för tillfället då jag varje fredag blir förvånad över att det redan är fredag. Då vill jag nämligen fira här på bloggen för som det flesta människor älskar jag fredagar. I det flesta fall blir det inte så mycket fredagsfirande på bloggen men i verkliga livet börjar jag fira fredagen redan på onsdagen då mer än halva veckan är gjort. En av mina bästa vänner här brukar gå omkring på torsdagsmornarna och hojta "HAPPY THURSDAY" till alla för att i och med att det är torsdag så är det ju nästan fredag. En annan vän här brukar börja fira fredagen redan på måndag men det tycker jag är lite väl att ta i. Nej för mig räcker det att fira fredagen från och med onsdag.
     Det finns både bra och dåliga saker med att det känns som om det är fredag hela tiden. För det första för att tiden går så fort och att man inte direkt blir yngre. Inte för att jag har någon slags åldersångest, tvärt om så gillar jag att bli äldre. Men tiden går faktiskt för fort. Ibland undrar jag när jag ska hinna njuta av den. Nu när jag är i flyttartagen så inbillar jag mig att jag kommer njuta mer av tiden när jag har flyttat. Jag är ganska säker på det då jag flyttar ut i naturen men det är lustigt det där att man alltid går och väntar på att livet ska börja hela tiden. För livet har ju redan börjat. I mitt fall började det för mer eller mindre 37 år, 5 månader, 28 dagar och 10 timmar sedan. På ett ungefär. Det är ett evinerligt nedräknandes hela tiden. Nedräkning till semestern, nedräkning till helgen, nedräkning till flytt och framför allt nedräkning till boksläpp. Jag har många nedräkningar för tillfället men en av de stora just nu om vi inte räknar flytt så är det halloween. Den bästa bokrelaterade högtiden på hela året. Det är just på Halloween som jag ska flytta men jag hoppas på att jag kommer hinna skriva ett riktigt Halloweensk och skräckfyllt inlägg på bloggen då. Jag blir alltid så hemskanst glad på halloween, skräckförtjust som jag är. Så självklart måste det firas. med buller och brak. Så nu räknas det ner extra mycket här på bloggen. Halloween (och livet), here I come!

vintage-halloween2
Picture found here

10 kommentarer:

 1. Egentligen borde man leva mer i nuet och ta vara på det, men oftast blir det så att man tänker att "bara helgen kommer", "till jul så", "på semestern så"... Fattar inte varför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh visst är det så!! Upptäckte också precis nu att det var 11 dagar sedan jag skrev detta inlägg så nu är Halloween galet nära och den stora nedräkningen är här till både flytt och skräckhelg :D Sen är jag tillbaka igen normalt förresten. Och lovar att skriva och svara på kommentarer som en normal bokbloggare...

   Radera
 2. Jag älskar Halloween, ska se massor med nya och gamla skräckfilmer och läsa (förhoppningsvis) något riktigt blodisande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag meeed! Nu infallet Halloween mitt i flyttveckan men här ska ända läsas King :D

   Radera
 3. Tid ja. Det kommer en sådan då den går allt snabbare... Hinner knappt med, varje gång jag tittar på klockan visar den fyratiden på eftermiddan... Ibland känns det som om veckan bestod av en enda dag ! Det är nog åldern, och att jag sysslar med lite FÖR mycket... Men visst räknar man ner också, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det så ibland. Jag tycker att det är fredag hela tiden eller också är klockan sju på morgonen hela tiden. Så konstigt hur medvetandet fungerar ibland. Jag har lovat mig själv nu att i alla fall en tid framöver försöka njuta av nuet. Om det nu går :)

   Radera
 4. Gud, vad jag känner igen mig.. SNART.. När vi har semester.. När jag är föräldraledig.. (Vilket ju är nu, hinner ju inte alls allt jag trodde..) men Halloween lyser alltid upp!! Bästa högtiden!! Ååååh, om man hade möjlighet till en rejäl halloweenfest också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men åh! Jag ser så mycket fram emot att få titta på HP och karva i pumpor i år. Synd bara att Halloween är på våren här i vårme och solsken. Fast det spelar inte så stor roll för i mitt hjärta är det oktober och mörkt :D

   Radera
 5. Jag har uppenbarligen missat något... ber om ursäkt för det!
  En fråga: Vad innebär meningen " Synd bara att halloween är på våren här i värme och solsken ".
  Var i vår underbara värld är det vår. Nu? Ganska så långt bort väl...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ingen fara! I Argentina är det vår nämligen just nu och det är här jag bor. Men i sinnet lever jag däremot i svenska årstider. Det är helt omöjligt att vänja sig vid ombytta årstider :) Tänk dig jul i nästan 50 graders värme. I början var det lite exotiskt men nu är det bara jättekonstigt.

   Radera