torsdag 26 januari 2012

Life's too short to read bad books (Eller: Ode to my books)

Jag vet inte om ni har märkt det men jag dissar nästan aldrig en bok. Tvärt om så brukar jag lyfta upp dem till skyarna, ösa lovord och gå och klappa på dem i hyllan. Ibland så kommer jag på mig själv till att tycka att det är lite oseriöst av mig, att jag älskar allt och på så vis är en dålig bokbloggare. Fast sedan kommer jag på att det är jag ju inte alls. För jag läser ju bara böcker som jag verkligen vill läsa och som har något slags mörker i sig och påbörjar jag en bok som jag inte gillar eller tycker är dålig, då läser jag den bara inte. Då kommer jag också på hur lyckligt lottad jag är. Hur fantastiskt det är att läsa böcker som jag älskar och hur roligt det är att blogga om dem. Och när jag kommer på det, då brukar jag komma på mig själv med att sitta med hakan i händerna, med armbågarna på bordet och stirra ut i intet för att då och då sucka lite så där drömmande och känna att livet är alldeles så där underbart...


funny pictures

15 kommentarer:

 1. Din bild när du satt och läste i poolen på din luna de miel är obetalbar! A real lit-chic badar inte utan sin bok, liksom! ;-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, nej inte ens då går det vara utan bok :)
   Kram!!

   Radera
 2. Jag maste verkligen lara mig det dar, att slappa bocker som jag inte tycker om.Ofta ger jag dem sa manga chanser att den ar slut innan de ar det...:-)
  Fast, jag brukar vara ratt sa bra pa att valja intressanta bocker redan fran borjan, vilket gor att det inte hander alltfor ofta. Och visst har vi tur, som kan valja vad vi vill och inte vill lasa? #win-win!

  Och det var lange sedan, jag har inte varit sa aktiv pa sista tiden, men jag planerar att ta tag i det med!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag släpper dem jättelätt nu för tiden. Förr höll jag i dem krampaktigt men nu så finns det ju så många jag vill läsa att jag snabbt ger med mig :)Och visst är det win-win situation! Lycka :D

   Äsch, man behöver inte vara aktiv jämt. Men inne och läser hos dig är jag ändå :)

   Radera
 3. Jag brukar tvinga mig igenom en bok jag börjat läsa men inte gillar, mest för att jag hatar att lägga ifrån en bok oläst. Varför vet jag inte. Började fundera nu när jag läste ditt inlägg och det har visst blivit lite halvnegativa recensioner hos mig på sistone. Jag skulle behöva hitta tillbaka till att bara läsa böcker jag verkligen tror jag kommer gilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvingar mig igenom så mycket ointressanta böcker i mina studier att det bara inte går för mig. Fast ibland känns det som om att jag har tagit ett lyckopiller när jag recenserar för att jag tycker allting jag läser är bra. Men det är en skön känsla, det lovar jag :)Jag brukar tänka på alla fantastiska böcker som väntar på mig när jag lägger ifrån mig en bok. Det kanske funkar?

   Radera
  2. Ja kanske det! Ska försöka tänka på det nästa gång jag inte gillar en bok. Var i alla fall tvungen att blogga lite om saken jag också idag :)

   Radera
  3. Åh så roligt! Ska gå in och läsa nu :)

   Radera
 4. Så sant, så sant. Fast jag brukar alltid ha något slags hopp om att det kommer att bli bättre längre fram (särskilt om det är en hajpad bok som alla andra har tyckt om). Och om det sedan visar sig att jag läst mer än halva boken och det fortfarande inte är bra, så brukar jag läsa ut hela ändå när jag ändå kommit så långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du läser på hoppet:) Men du måste väl ha vunnit en del på att läsa ut böckerna? Jag menar, har du läst ut en bok en gång där du i efterhand kan säga att den är bra men som du inte kunde säga när du läste den? (Blev lite snurrigt där men hoppas du förstår =))

   Radera
  2. Hm, vet inte om jag fattade vad du menar. :P En fördel kan ju annars vara att man faktiskt har läst boken och på så sätt kan argumentera på ett trovärdigt sätt om varför man inte tyckte om den. :P Men mestadels är det bara slöseri med tid och energi. Att läsa böcker man inte gillar gör endast läsningen till en pest när jag annars tycker att det är så roligt att läsa. Så i fortsättningen ska jag försöka gå mer på magkänslan, strunta i vad andra tycker och sluta i tid! :)

   Radera
  3. Nej, det blev snurrigt det där. Fattade knappt själv vad jag skrev :P
   Tycker också att du ska gå på magkänslan. Läsa pestböcker är riktigt glädjedödande fast jag måste medge att man ibland kan läsa fantastiska böcker som man aldrig skulle ha läst om man inte tvingat sig själv. Svår balansgång det där egentligen :)

   Radera
 5. När det gäller böcker för jobbet så kan jag ta mig igenom dem även om jag tycker de är sega som kola, men annars håller jag med. Jag väljer ju sådant jag redan innan är ganska säker på att jag kommer att gilla. Fördelen med ala tips man får i bloggvärlden.:) Däremot känner jag igen att jag ibland känner att det är oseriöst att abra hylla, hylla så brukar försöka se vad jag gillar och om det är något jag inte gillar i en bok och nämna det också. För att liksom resonera lite. Innan jag slutligen hyllar.;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra kombination tycker jag, att hylla - nämna något litet negativt - och sedan hylla igen. Mitt problem är att jag är så översvämmande toklycklig i boken att jag har svårt att komma ihåg de där små sakerna som jag reagerade på lite negativt (om det nu finns sådana :))Fast du har helt rätt. Om jag gillar ALLA böcker som jag recenserar då blir det lite som pojken som ropade varg. Man kanske ska recensera en en studiebok eller en bok i jobbet som man tvingat sig igenom för att väga upp :D

   Radera
 6. tja, man kan varken vara dålig eller bra bloggare, bara sig själv

  SvaraRadera